Recepty, kde je šalotka
Šošovicová krémová polievka
Komerčný recept<br />Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre...
Zemiakový majonézový šalát
Tento šalát je náš rodinný poklad, ktorý nás naučila robiť moja mama a ona ho robila...
Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom.
Do vychladnutej zmesi zamiešame
vajíčka, dochutíme soľou, korením....
Rýchly chutný obedík
Keď nie je čas robiť niečo viac ako 20 minút :) rýchlo a chutne bolo heslo dňa......
Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...
Zemiaky s tofu a sójovými párkami
Toto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky
aké robím ja. Keď je málo
surovín, málo času a...
Cviklové guľky a fašírky s mungom, tekvicovými semienkami a slnečnicou
Cvikla, alebo červená repa.
Obsahuje veľké množstvo
vitamínov, minerálov,
vlákninu, vápnik, ...
Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou
šťavou. Tak som si povedala,
že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...
Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...
Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková
štrúdľa nám
napadne ako prvá.
Ale napokon nám
nestačia prsty rúk.
Kráľ ovocia totiž
pasuje do dezertov,
ale aj do...
Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...
Žemľová knedlička so šošovicovo-tymianovou omáčkou a konfitované kačacie stehienko
Recept od Andreja Saturiho
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...
Moravský vrabec
Dávno som ho nerobila, dostala som krásny vykostený chudý bôčik, tak vrabec musel byť...
Polievka z pečenej tekvice Hokkaido
Tento druh tekvice je môj obľúbený na rôzne spôsoby. Robím ju aj ako prílohu, alebo...
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme
dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou
plnkou. Plnku spravíme tak, ...
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou
a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...
Šošovicová krémová polievka
Komerčný recept<br />Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre...
Zemiakový majonézový šalát
Tento šalát je náš rodinný poklad, ktorý nás naučila robiť moja mama a ona ho robila...
Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....
Rýchly chutný obedík
Keď nie je čas robiť niečo viac ako 20 minút :) rýchlo a chutne bolo heslo dňa......
Bravčové líčka na víne s dubákmi
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a...
Zemiaky s tofu a sójovými párkami
Toto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky aké robím ja. Keď je málo surovín, málo času a...
Cviklové guľky a fašírky s mungom, tekvicovými semienkami a slnečnicou
Cvikla, alebo červená repa. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov, vlákninu, vápnik, ...
Avokádová nátierka
Robieva sa s citrónovou šťavou. Tak som si povedala, že vyskúšam pomaranč. Výsledok chutí...
Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...
Bôčik na zelenine a jablkách
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do...
Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...
Žemľová knedlička so šošovicovo-tymianovou omáčkou a konfitované kačacie stehienko
Recept od Andreja Saturiho
Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...
Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...
Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes...
Moravský vrabec
Dávno som ho nerobila, dostala som krásny vykostený chudý bôčik, tak vrabec musel byť...
Polievka z pečenej tekvice Hokkaido
Tento druh tekvice je môj obľúbený na rôzne spôsoby. Robím ju aj ako prílohu, alebo...
Bažantie prsičká s marhuľovou plnkou
Bažantie prsia očistíme, osušíme a urobíme dovnútra kapsu, ktorú naplníme marhuľovou plnkou. Plnku spravíme tak, ...
Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...