Gaštanová polievka s kuriatkami
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 6. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 6. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gaštany narežeme, dáme na plech s trochou vody a upečieme v rúre. Pečieme asi 25 minút pri teplote 200 °C. Ošúpeme. Smotanu necháme prevariť, dochutíme ju soľou, korením a tymianom.
- 2
Gaštany vložíme do prevarenej smotany a rozmixujeme ručným mixérom. Zjemníme pridaním masla. Kuriatka opražíme na oleji so šalotkou, cesnakom a tymianom, dochutíme. Nakoniec pridáme tiež trošku masla. Opražené kuriatka pridávame do polievky na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu