Gaštanová polievka s kuriatkami

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 6. decembra 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Gaštanová polievka s kuriatkamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
10 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
500 g
1 väčší ks
3 strúčiky
500 ml
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Gaštany narežeme, dáme na plech s trochou vody a upečieme v rúre. Pečieme asi 25 minút pri teplote 200 °C. Ošúpeme. Smotanu necháme prevariť, dochutíme ju soľou, korením a tymianom.

  2. 2

    Gaštany vložíme do prevarenej smotany a rozmixujeme ručným mixérom. Zjemníme pridaním masla. Kuriatka opražíme na oleji so šalotkou, cesnakom a tymianom, dochutíme. Nakoniec pridáme tiež trošku masla. Opražené kuriatka pridávame do polievky na tanieri.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist