Pstruh na špenátovej pohánke

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 22. februára 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pstruh na špenátovej pohánkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
50 g
Špenátový krém:
30 g
200 g
250 ml
200 g
200 g (uvarená)
Príloha:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zo pstruhov pripravíme filety. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cesnak a tymian. Filety osolíme a dole kožou upečieme.

  2. 2

    Špenátový krém: Na masle opražíme šalotku, zalejeme smotanou, osolíme a necháme prevrieť. Potom pridáme špenát a rozmixujeme na krém. Vmiešame uvarenú pohánku. Ozdobíme pažítkovým cottage syrom. Podávame s pečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist