Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou

Jozef Pustulka
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 17. novembra 2016
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Na cesto:
800 g
1 ks
300 g
Na plnku:
200 g
200 g
100 g
Na džem:
200 g
100 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2–3 mm a povykrajujeme kolieska, do ktorých budeme vkladať plnku.

  2. 2

    Plnka: Na oleji opražíme šalotku nakrájanú na malé kocky, pridáme očistenú kačaciu pečeň nakrájanú nadrobno a spolu opražíme. Pridáme soľ, korenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame do pečene bryndzu a touto zmesou plníme pripravené zemiakové kolieska.

  3. 3

    Do stredu kolieska dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje zatlačíme tak, aby nám počas vysmážania plnka nevytiekla. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.

  4. 4

    Džem: Na oleji jemne opražíme nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cukor a očistenú nadrobno nakrájanú hrušku s vytlačenou šťavou z celého citróna. Necháme na panvici pomaly odkryté dusiť až do vyparenia prebytočnej tekutiny, až kým nezačne karamelizovať pridaný cukor.

  5. 5

    Vysmažené pirohy naložíme na tanier spolu s pripraveným džemom a podávame.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Znie to lákavo, chuťovo podobné tu mám zem. guľky s pečeň. plnkou a bryndz. omáčkou, tak predstavu si viem urobiť. Vyprážané budú iste chutné a s tým džemom delikatesa:-) pekný recept
stanci11
vyzerá to super! to by mi doma ruky utrhli za také jedlo :D akurát teda nebudem vyprážať skôr uvarím alebo upečiem, stavím sa že aj bez toho to bude super ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia