Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 17. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2–3 mm a povykrajujeme kolieska, do ktorých budeme vkladať plnku.
- 2
Plnka: Na oleji opražíme šalotku nakrájanú na malé kocky, pridáme očistenú kačaciu pečeň nakrájanú nadrobno a spolu opražíme. Pridáme soľ, korenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vmiešame do pečene bryndzu a touto zmesou plníme pripravené zemiakové kolieska.
- 3
Do stredu kolieska dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje zatlačíme tak, aby nám počas vysmážania plnka nevytiekla. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.
- 4
Džem: Na oleji jemne opražíme nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cukor a očistenú nadrobno nakrájanú hrušku s vytlačenou šťavou z celého citróna. Necháme na panvici pomaly odkryté dusiť až do vyparenia prebytočnej tekutiny, až kým nezačne karamelizovať pridaný cukor.
- 5
Vysmažené pirohy naložíme na tanier spolu s pripraveným džemom a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu