Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Foto: dadafox
Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo nám :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
Červená kapusta: | |
250 g |
|
0,03 dcl |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
4 PL (med) |
|
Lokše: | |
1 kg |
|
300 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Červenú kapustu (ja robím z balenej v sáčku) vyberieme zo sáčku a prepláchneme pod studenou vodou. Vyžmýkame prebytočnú vodu. Položíme na dosku a nakrájame na drobno (rýchlejšie sa udusí). Do hrnca si dáme kačaciu masť (2 polievkové lyžice) a počkáme kým sa nezohreje, následne pridáme nakrájanú šalotku. Keď budeme mať šalotku krásne zlatistú pridáme červenú kapustu, hnedý cukor (med), bobkový list a čierne korenie. Miešame až kým sa neroztopí cukor. Potom podlejeme vodou a dusíme až kým červená kapusta nezmäkne (cca 25 minút). Tesne pred koncom podlejeme červeným vínom. Keď je kapusta mäkká rozmixujeme ju na pyré.
- 2
Medzitým si môžeme urobiť lokše. Uvarené zemiaky ošúpeme ich a popučíme. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. vytvarujeme do tvaru šúľku (valčeka), ktorý pokrájame na kusy. Každý jeden diel šúľku vyvaľkáme do tvaru kruhu. Popicháme vidličkou a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam môže ostať trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali (napr. servítkou). Potrieme kačaciou masťou.
- 3
Kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Jemne ich na vrchu kože narežeme, potom osolíme a okoreníme z vrchnej strany. Na rozpálenú panvicu dáme trochu kačacej masti, keď sa roztopí pridáme kačacie prsia - kožou nadol. Pečieme 3 - 4 min. (kým nie je koža zlatistá). Prevrátime na druhu stranu (v žiadnom prípade nepicháme do kačacích prs vidličkou). Osolíme a okoreníme aj z druhej strany. Pečieme 1,5 minúty. Opečieme z oboch strán a dáme na 6 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
- 4
Keď máme všetko hotové môžeme servírovať. Prajem DOBRÚ CHUŤ.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím s tebou, my sme k husacinke vždy jedli iba chlebík a uhorky.