Ostriež na kamute s kešu orieškami

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 2. novembra 2016
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
1 ks
Na rizoto z kamutu:
320 g (starobylá nešľachtená pšenica)
50 g
50 g
 podľa potreby
60 g
Na karí krém:
50 g
50 g
300 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového korenia, bobkového listu, octu, pokrájanej koreňovej zeleniny, cibule a necháme prevariť. Potom necháme teplotu klesnúť na 80–85 °C. Ostrieža očistíme a vyfiletujeme. Zľahka osolíme, okoreníme a vložíme na 5 minút do pripraveného nálevu.

  2. 2

    Rizoto z kamutu: Kamut a nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na masle, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme, kým sa zrno neotvorí a nezmäkne. Má podobnú konzistenciu ako klasické rizoto. Premiešame, podľa potreby dochutíme a pridáme kešu oriešky.

  3. 3

    Karí krém: V panvici necháme rozpustiť cukor, pridáme maslo, karí korenie, krátko opražíme, podlejeme pomarančovou šťavou a necháme prevariť. Pred dokončením zjemníme smotanou a podľa chuti osolíme.

  4. 4

    Pošírovaného ostrieža uložíme na rizoto z kamutu, dookola nalejeme karí krém, ozdobíme čerstvo opečenými kešu orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia