Ostriež na kamute s kešu orieškami
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 2. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na rizoto z kamutu: | |
320 g (starobylá nešľachtená pšenica) |
|
50 g |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
60 g |
|
Na karí krém: | |
50 g |
|
50 g |
|
300 ml |
|
|
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového korenia, bobkového listu, octu, pokrájanej koreňovej zeleniny, cibule a necháme prevariť. Potom necháme teplotu klesnúť na 80–85 °C. Ostrieža očistíme a vyfiletujeme. Zľahka osolíme, okoreníme a vložíme na 5 minút do pripraveného nálevu.
- 2
Rizoto z kamutu: Kamut a nadrobno nakrájanú šalotku opražíme na masle, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme, kým sa zrno neotvorí a nezmäkne. Má podobnú konzistenciu ako klasické rizoto. Premiešame, podľa potreby dochutíme a pridáme kešu oriešky.
- 3
Karí krém: V panvici necháme rozpustiť cukor, pridáme maslo, karí korenie, krátko opražíme, podlejeme pomarančovou šťavou a necháme prevariť. Pred dokončením zjemníme smotanou a podľa chuti osolíme.
- 4
Pošírovaného ostrieža uložíme na rizoto z kamutu, dookola nalejeme karí krém, ozdobíme čerstvo opečenými kešu orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu