Foto: mitzy
chutná zdravá nátierka na pečivo
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mungo namočíme na noc. Čiernu šošovicu namočíme na hodinku dopredu. Mrkvu, šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme a pokrájame.
-
2
Na masle speníme šalotku. Miesto masla môžeme použiť aj slnečnicový olej. Pridáme mrkvu, premiešame a pridáme scedenú čiernu šošovicu s mungom. Varíme v 300 ml vody za občasného premiešania cca 20 minút, kým sa voda neodparí a strukoviny nezmäknú. Počas varenia pridáme soľ a korenie na dochutenie. Potom vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme pár kvapiek citrónu a vmiešame jarnú cibuľku.
-
3
Nátierka sa môže jesť ako studená, tak teplá. Dobrú chuť :)
šošovica je to parádna, stačí jej chvíľka na namočenie a krátko sa varí, takže eňo ňuňo lážo plážo v kuchyni a viac času na rodinku a mačacie slečny :) pridávam link: z DM drogérie:
a ďakujem za pozdravy, štvornohé kočice spia aj malé dvojnohé kočičiatko, tak tu brázdim vody internetovej kuchyne :)
Jsi úžasná, díky za foto i info. Už jsem prokutala internet, bo mi to nedalo. Velmi mě pobavilo přirovnání ke kaviáru. Vizuelně, chválabohu. Je to jedno z mála z rybích produktů, které nemusím.
Tak ti osazenstvo chrupe a je božský klid. U nás mrzne jako bláznivé, nejradši bych se obtočila kolem radiátoru a usnula spravedlivým zimním spánkem a probudíc se až na jaře. Mávám k tvé loďce, hezké odpoledne!!
Naozaj skús, ja som ňou posypala napríklad aj cestoviny s hlivovou omáčkou. Je to výborná šošovička-aj nutrične aj vizuálne ;)
Mám rada šošovicové nátierky aj z klasickej hnedej. Chcem skúsiť aj z červenej, lebo tú používam len na šaláty alebo dozdobenie jedla :) skús určite niekedy vyskúšať.