Mozzarellovo-špenátové mafiny fotorecept
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 9. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 9. decembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (mrazený) |
|
100 g |
|
1 väčší ks |
|
3 strúčiky |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
50 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením.
- 2
Pridáme nastrúhaný parmezán, nadrobno nasekanú mozzarellu a nakoniec zahustíme tromi lyžicami bezlepkovej múky.
- 3
Zmes vložíme do vymastených silikónových formičiek na mafiny a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Hotové sú, keď povrch jemne stmavne.
- 4
Variácie syrov
Do tohto receptu môžete vyskúšať pridať namiesto mozzarelly aj iné druhy syra. Skúste napríklad slovenskú parenicu.Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre