Mozzarellovo-špenátové mafiny fotorecept

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 9. decembra 2016
Mozzarellovo-špenátové mafiny (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (mrazený)
100 g
1 väčší ks
3 strúčiky
50 ml
50 g
3 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením.

  2. 2

    Pridáme nastrúhaný parmezán, nadrobno nasekanú mozzarellu a nakoniec zahustíme tromi lyžicami bezlepkovej múky.

  3. 3

    Zmes vložíme do vymastených silikónových formičiek na mafiny a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Hotové sú, keď povrch jemne stmavne.

  4. 4

    Variácie syrov
    Do tohto receptu môžete vyskúšať pridať namiesto mozzarelly aj iné druhy syra. Skúste napríklad slovenskú parenicu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
špenát by som pred pečením tepelne nespracovával, tomu postačí aj pobyt v rúre, netreba ho dvakrát zohrievať. dávam všetky hviezdy za tento skvelý nápad na množstvo variácií v použitej zelenine, aj syroch. určite použijeme aj ako desiatu do školy pre dcéry

Pridaj komentár k receptu: