Komerčný recept
Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.
porcie
príprava
Suroviny
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 l |
|
1 kocka |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hlbokom hrnci s objemom 2 l zohrejeme 2 lyžice oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku nakrájanú na plátky a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
- 2
Pridáme Lagris červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme k varu a pridáme kocku bujónu Podravka. Varíme odokryté na miernom ohni, kým sa šošovica rozvarí.
- 3
Zmes rozmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme mrkvu nakrájanú na kocky pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a zložíme z ohňa.
- 4
Primiešame kokosové mlieko, zmes vylejeme k rozmixovanej šošovici a privedieme k varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.
- 5
Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre