Šošovicová krémová polievka

podravka - fotkapodravka, 8. januára 2017
Šošovicová krémová polievka
Foto: podravka

Komerčný recept
Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
200 g
1 ks
1 l
1 kocka
100 ml
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hlbokom hrnci s objemom 2 l zohrejeme 2 lyžice oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku nakrájanú na plátky a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.

  2. 2

    Pridáme Lagris červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme k varu a pridáme kocku bujónu Podravka. Varíme odokryté na miernom ohni, kým sa šošovica rozvarí.

  3. 3

    Zmes rozmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme mrkvu nakrájanú na kocky pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a zložíme z ohňa.

  4. 4

    Primiešame kokosové mlieko, zmes vylejeme k rozmixovanej šošovici a privedieme k varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

  5. 5

    Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Dnes vařím také polévku s červenou čočkou - fúze s česnečkou. Už se těším.