Foto: podravka
Komerčný recept<br />Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.
porcie
príprava
Postup
-
1
V hlbokom hrnci s objemom 2 l zohrejeme 2 lyžice oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku nakrájanú na plátky a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
- 2
Pridáme Lagris červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme k varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté na miernom ohni, kým sa šošovica rozvarí.
- 3
Zmes rozmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme mrkvu nakrájanú na kocky pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a zložíme z ohňa.
- 4
Primiešame kokosové mlieko, zmes vylejeme k rozmixovanej šošovici a privedieme k varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.
- 5
Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu