Foto: mitzy
Lahodná polievka z jedlých gaštanov, ktorá zasýti.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
45-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
200 g jedlé |
|
2 ks |
|
30 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
2 ks |
|
200-250 g (alebo smotana na varenie) |
|
1-2 ks (konček s kôrkou) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Gaštany si narežeme na kríž, poukladáme na plech, pečieme. Kontrolujeme. Na vareche sa dá nájsť návod, ako na to ;)
- 2
Na masle si speníme šalotku. Pridáme zeleninu nakrájanú na drobno a dusíme s trochou vody. Pridáme chlieb, kľudne starší suchý. Pridáme upečené olúpané gaštany. Dolejeme vodu (pol litra až liter podľa seba.)
- 3
Polievku varíme cca 45-60 minút na miernom plameni. Ku koncu pridáme mlieko alebo smotanu na varenie, okoreníme a osolíme. Podľa chuti. Pridáme vňať petržlenu. Odstavíme a pridáme ešte kúsok masla. Po vychladnutí zmixujeme ponorným mixérom a podávame. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu