Halušky z hokaido s dubákovou omáčkou

dadafox - bez fotkydadafox, 18. novembra 2016
Halušky z hokaido s dubákovou omáčkou
Foto: dadafox

Veľmi chutné a ľahké :) Mňamka...

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Hokkaido halušky:
1 ks
300  g
2 ks
2 ČL
Dubáková omáčka:
1  balík (200 g)
1 ks
2 ks (alebo 1 cibuľa)
podľa chuti
podľa chuti
2 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené dubáky si namočíme do vody aspoň na 1/2 hodinu :)

  2. 2

    Hokkaido prekrojíme a vyberieme z nej semienka, pokrájame na mesiačiky, rozložíme na jánsku misu (resp. plech - použiť papier na pečenie) a pečenie cca 20 minút kým nezmekne. Po upečení hokkaido necháme vychladnúť a zbavíme ju šupky (áno áno viem najviac vitamínov práve v šupke a trhalo mi to srdce ale treba ošúpať)

  3. 3

    Hokkaido rozmixujeme, pridáme vajce, soľ a postupne pridávame múku. Ak je cesto lepivé, pridám ešte trochu múky, záleží to aj od veľkosti hokkaido.

  4. 4

    Haluškovú zmes hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme. Občas premiešame. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.

  5. 5

    Omáčku urobíme tak, že na panvicu si dáme nadrobno nakrájanú šarlotku opražíme do zlatista v panvici na olivovom oleji (v žiadnom prípade nedávame šarlotku do oleja kým nie je rozohriatý). Pridáme dubáky, chvíľu ich dusíme a potom osolíme a okoreníme podľa chuti, Následne prilejeme smotanu na šľahanie. Dochutíme ju petržlenovou vňaťou. Necháme prevariť (cca 3 -5 minút) aby sa spojili chute.

  6. 6

    Hokkaidové halušky polejeme dubákovou omáčkou a posypeme nadrobno nakrajánu petržlenovú vňať. Môžeme servírovať. DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Haji (18.11.2016 19:48)

šupka sa nedá dobre rozmixovať ale ak by ti nevadilo cítiť niečo tvrdšie v haluškách tak môžeš dať :) ja som to neriskovala a šupku zjedla pomimo a len čisté hokkaido som dávala :)
@Dadafox (19.11.2016 00:05)
Děkuji za odpověď, určo by mi nevadil nějaký kousíček šupky, naopak, bude to rustikal, více chuti a menší babračka. Recept se mi moc líbí, jsi šikulka! Hůř je s hubami, mám poslední záchvěvy zásob z loňska a nové nebudou. Ať se ti na Vareche daří!

Pridaj komentár k receptu: