Foto: dadafox
Veľmi chutné a ľahké :) Mňamka...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Hokkaido halušky: | |
1 ks |
|
300 g |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
Dubáková omáčka: | |
1 balík (200 g) |
|
1 ks |
|
2 ks (alebo 1 cibuľa) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Sušené dubáky si namočíme do vody aspoň na 1/2 hodinu :)
- 2
Hokkaido prekrojíme a vyberieme z nej semienka, pokrájame na mesiačiky, rozložíme na jánsku misu (resp. plech - použiť papier na pečenie) a pečenie cca 20 minút kým nezmekne. Po upečení hokkaido necháme vychladnúť a zbavíme ju šupky (áno áno viem najviac vitamínov práve v šupke a trhalo mi to srdce ale treba ošúpať)
- 3
Hokkaido rozmixujeme, pridáme vajce, soľ a postupne pridávame múku. Ak je cesto lepivé, pridám ešte trochu múky, záleží to aj od veľkosti hokkaido.
- 4
Haluškovú zmes hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme. Občas premiešame. Keď halušky vyplávajú na povrch, sú hotové.
- 5
Omáčku urobíme tak, že na panvicu si dáme nadrobno nakrájanú šarlotku opražíme do zlatista v panvici na olivovom oleji (v žiadnom prípade nedávame šarlotku do oleja kým nie je rozohriatý). Pridáme dubáky, chvíľu ich dusíme a potom osolíme a okoreníme podľa chuti, Následne prilejeme smotanu na šľahanie. Dochutíme ju petržlenovou vňaťou. Necháme prevariť (cca 3 -5 minút) aby sa spojili chute.
- 6
Hokkaidové halušky polejeme dubákovou omáčkou a posypeme nadrobno nakrajánu petržlenovú vňať. Môžeme servírovať. DOBRÚ CHUŤ.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
šupka sa nedá dobre rozmixovať ale ak by ti nevadilo cítiť niečo tvrdšie v haluškách tak môžeš dať :) ja som to neriskovala a šupku zjedla pomimo a len čisté hokkaido som dávala :)
ale áno, veď hneď v prvom bode to robím :)
Děkuji za odpověď, určo by mi nevadil nějaký kousíček šupky, naopak, bude to rustikal, více chuti a menší babračka. Recept se mi moc líbí, jsi šikulka! Hůř je s hubami, mám poslední záchvěvy zásob z loňska a nové nebudou. Ať se ti na Vareche daří!
Jeeej super že Vam chutilo;)