Panenka s mrkvovo-petržlenovou tortičkou
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 9. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 9. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso odblaníme, necháme vysušiť v utierke, aby sme ho zbavili prebytočnej krvi. Potom mäso osolíme, okoreníme, pridáme tymian a pomaly opečieme na masle v rozpálenej panvici asi 9 minút, podľa hrúbky mäsa.
- 2
V druhej panvici speníme šalotku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu s petržlenom a pomaly opečieme do zmäknutia. Zeleninu naservírujeme pomocou krúžku, mäso pokrájame na hrubšie kolieska. Podlejeme omáčkou a ozdobíme repovými listami a baby mrkvou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za radu s tou slaninkou si to viem ešte lepšie predstaviť. Mňam, snáď bude cez víkend krajšie počasie a možno by som aj vytiahla gril a vyskúšala tento recept ukuchtiť. No každopádne uvidím aké bude počasie ale tento recept jednoznačne musím vyskúšať :-)
Niekedy fakt stačí málo ingrediencií a vie sa z toho navariť tak skvelé jedlo, ako aj toto. Nech už ho fakt vyskúšam, som zvedavá na tú chuť;-)