Panenka s mrkvovo-petržlenovou tortičkou

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 9. januára 2017
Panenka s mrkvovo-petržlenovou tortičkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
80 g
440 g
220 g
4 ks
40 g
30 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, necháme vysušiť v utierke, aby sme ho zbavili prebytočnej krvi. Potom mäso osolíme, okoreníme, pridáme tymian a pomaly opečieme na masle v rozpálenej panvici asi 9 minút, podľa hrúbky mäsa.

  2. 2

    V druhej panvici speníme šalotku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu s petržlenom a pomaly opečieme do zmäknutia. Zeleninu naservírujeme pomocou krúžku, mäso pokrájame na hrubšie kolieska. Podlejeme omáčkou a ozdobíme repovými listami a baby mrkvou.

Diskusia k receptu

bibikys
Panenku zbožňujem a keď bude teplejšie tak ju plánujem aj ugrilovať a som zvedavá ako bude chutiť. Myslíte že sa panenka moc v grile nevysuší? A s tou mrkvovo-petržlenovou tortičkou si to viem predstaviť, mňam už teraz mi tečú sliny:D
redakcia
Dôležité je panenku zbytočne dlho tepelne neupravovať, dĺžka však závisí od veľkosti kusu mäsa. Ak máte strach, že sa pri grilovaní vysuší, môžete ju obaliť do plátkov slaniny.
bibikys
@Redakcia (9.1.2017 13:20)

Ďakujem za radu s tou slaninkou si to viem ešte lepšie predstaviť. Mňam, snáď bude cez víkend krajšie počasie a možno by som aj vytiahla gril a vyskúšala tento recept ukuchtiť. No každopádne uvidím aké bude počasie ale tento recept jednoznačne musím vyskúšať :-)
zivestriebro
Celé je to veľmi pôsobivé a určite aj chuťovo skvelé. Najmä nie sú tie chute prekombinované. Vlastne jednoduchý postup a aké krásne jedlo z toho vylezie.
bibikys
@Zivestriebro (10.1.2017 20:24)

Niekedy fakt stačí málo ingrediencií a vie sa z toho navariť tak skvelé jedlo, ako aj toto. Nech už ho fakt vyskúšam, som zvedavá na tú chuť;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia