Krémové rizoto z červenej šošovice
Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 7. februára 2017
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 7. februára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 ml |
|
250 g |
|
20 g |
|
1 l |
|
300 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
|
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Červenú šošovicu dáme variť do osolenej vody. Keď je šošovica mäkká, rozmixujeme ju a odložíme.
- 2
Na oleji speníme šalotku, cesnak, pridáme bylinky a ryžu. Opražíme a pomaly prilievame vývar, až kým nie je ryža polotvrdá.
- 3
Nakoniec do hotovej ryže primiešame maslo a šošovicovú zmes a podávame s rukolou a parmezánom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Takto, myslim, vypada o neco lepe. Postup je jiny, pravda, ale vysledek je vice podobny rizotu . . . . . . ..