Krémové rizoto z červenej šošovice

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 7. februára 2017
Krémové rizoto z červenej šošovice
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 ml
250 g
20 g
1 l
300 g
100 g
70 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu dáme variť do osolenej vody. Keď je šošovica mäkká, rozmixujeme ju a odložíme.

  2. 2

    Na oleji speníme šalotku, cesnak, pridáme bylinky a ryžu. Opražíme a pomaly prilievame vývar, až kým nie je ryža polotvrdá.

  3. 3

    Nakoniec do hotovej ryže primiešame maslo a šošovicovú zmes a podávame s rukolou a parmezánom.

Diskusia k receptu