Plnená kačacia galantína so slivkovou omáčkou
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 16. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
Na plnku: | |
200 g |
|
100 g uvarené alebo upečené |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
(alebo olej) |
|
Na omáčku: | |
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Plnka: Šalotku nakrájame nadrobno a dáme speniť na masť alebo olej. Pridáme očistenú kačaciu pečeň nakrájanú nadrobno, opražíme, pridáme nasekané gaštany, soľ a korenie podľa chuti.
- 2
Kačacie prsia očistíme, položíme kožou na dosku a opatrne pozdĺžne narežeme na takzvaného motýľa a jemne naklepeme. Takto pripravené prsia osolíme a okoreníme. Do stredu pŕs uložíme pripravenú plnku z pečene a gaštanov. Prsia zvinieme a zviažeme špagátikom, prípadne prešijeme špáradlami. Potom rozpálime olej na panvici a sprudka opečieme z každej strany. Takto zatiahnuté prsia dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 170 °C asi na 25 minút.
- 3
Omáčka: Sušené slivky namočíme do červeného vína aspoň hodinu vopred. Po dopečení prsia vyberieme, odložíme a prikryjeme alobalom. Do výpeku pridáme cukor, sušené slivky spolu s vínom, v ktorom sa marinovali, a privedieme do varu. Odstavíme a rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú pred podávaním zjemníme troškou masla.
Plnenú galantínu podávame so slivkovou omáčkou a zemiakovou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-re...
Je-li to ku prospěchu věci a nebo naopak, zvaží každý sám. Evoluce je potvorka.