Bravčové líčka na víne s dubákmi
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
600 g |
|
200 g (mrkva, petržlen, zeler) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na zemiakové pyré: | |
500 g |
|
100-150 ml |
|
1 PL |
|
|
|
Na omáčku: | |
1 hrnček (iné mrazené alebo čerstvé hríby) |
|
1 PL |
|
150 g |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.
- 2
Mäso vyberieme a do výpeku pridáme cibuľu, pretlak a červené víno. Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme do varu, pridáme späť mäso a petržlenovú vňať. V rúre pečieme pri teplote 160 °C asi hodinu.
- 3
Zemiakové pyré: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, vylejeme vodu a rozmixujeme s ohriatym mliekom a maslom.
- 4
Omáčka: Na masle opražíme nakrájanú šalotku a slaninku, pridáme dubáky, tymian, červené víno a prepasírovaný vývar z líčok. Povaríme. Na zemiakovú kašu podávame bravčové líčko a dookola ozdobíme dubákovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
s vínom ešte neodskúšané..
Ps.:nestačí zapiť červeným vínom..??
:-)
Milá moja Radost,
červeného vína nikdy nie je dosť.
..si milá..som rada,že si sa do siete radosti chytila...:-)