Bravčové líčka na víne s dubákmi
			   Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
		   
		   kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g (mrkva, petržlen, zeler) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na zemiakové pyré: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100-150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na omáčku: | |
| 1 hrnček (iné mrazené alebo čerstvé hríby) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.
- 2
 Mäso vyberieme a do výpeku pridáme cibuľu, pretlak a červené víno. Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme do varu, pridáme späť mäso a petržlenovú vňať. V rúre pečieme pri teplote 160 °C asi hodinu.
- 3
 Zemiakové pyré: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, vylejeme vodu a rozmixujeme s ohriatym mliekom a maslom.
- 4
 Omáčka: Na masle opražíme nakrájanú šalotku a slaninku, pridáme dubáky, tymian, červené víno a prepasírovaný vývar z líčok. Povaríme. Na zemiakovú kašu podávame bravčové líčko a dookola ozdobíme dubákovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


s vínom ešte neodskúšané..
Ps.:nestačí zapiť červeným vínom..??
:-)
Milá moja Radost,
červeného vína nikdy nie je dosť.
..si milá..som rada,že si sa do siete radosti chytila...:-)