Bravčové líčka na víne s dubákmi

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
Bravčové líčka na víne s dubákmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
200 g (mrkva, petržlen, zeler)
1 ks
1 PL
200 ml
1 PL
1 ks
Na zemiakové pyré:
500 g
100-150 ml
1 PL
Na omáčku:
1 hrnček (iné mrazené alebo čerstvé hríby)
1 PL
150 g
2 ks
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle opečieme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme celé čierne korenie, nové korenie a bobkový list, vložíme mäso a opečieme z obidvoch strán. Okoreníme a osolíme.

  2. 2

    Mäso vyberieme a do výpeku pridáme cibuľu, pretlak a červené víno. Keď sa omáčka prevarí, prilejeme vodu a opäť privedieme do varu, pridáme späť mäso a petržlenovú vňať. V rúre pečieme pri teplote 160 °C asi hodinu.

  3. 3

    Zemiakové pyré: Zemiaky uvaríme v osolenej vode, vylejeme vodu a rozmixujeme s ohriatym mliekom a maslom.

  4. 4

    Omáčka: Na masle opražíme nakrájanú šalotku a slaninku, pridáme dubáky, tymian, červené víno a prepasírovaný vývar z líčok. Povaríme. Na zemiakovú kašu podávame bravčové líčko a dookola ozdobíme dubákovou omáčkou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
bravčové líčka a zemiakové pyré=to je pre naše chute jedlo milé...
s vínom ešte neodskúšané..
Ps.:nestačí zapiť červeným vínom..??
:-)

Pridaj komentár k receptu: