Kuracie supreme so zeleninovým pyré fotorecept

Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 13. januára 2017
Kuracie supreme so zeleninovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
480 g
250 g
80 g
4 strúčiky
4 vetvičky
8 ks
60 g
100 ml
40 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Kurča opláchneme pod vlažnou vodou, potom ho rozporciujeme a vykostíme prsia. Ostatné použijeme na polievku. Pripravené prsia marinujeme olejom, cesnakom a tymianom.

  2. 2

    V kastróliku urobíme pyré zo šalotky a z koreňovej zeleniny: opražíme, podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Potom rozmixujeme a pyré dochutíme.

  3. 3

    Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení mäsa ho dáme na dosku na chvíľu odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia. Podávame s opečenou mrkvičkou a maslovou redukciou (biele víno zredukujeme a prihustíme maslom).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia