Kuracie supreme so zeleninovým pyré fotorecept
Tomáš Zapletal a Martin Synák
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 13. januára 2017
z reštaurácie Zorno v Lozorne, 13. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
18 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Kurča opláchneme pod vlažnou vodou, potom ho rozporciujeme a vykostíme prsia. Ostatné použijeme na polievku. Pripravené prsia marinujeme olejom, cesnakom a tymianom.
- 2
V kastróliku urobíme pyré zo šalotky a z koreňovej zeleniny: opražíme, podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Potom rozmixujeme a pyré dochutíme.
- 3
Mäso opečieme na panvici a pečieme v rozpálenej rúre pri teplote 190 °C asi 18 minút. Po opečení mäsa ho dáme na dosku na chvíľu odstáť, aby nám z neho nevytiekla šťava z pečenia. Podávame s opečenou mrkvičkou a maslovou redukciou (biele víno zredukujeme a prihustíme maslom).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu