Recepty, kde je šalát
Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne
diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....
Šalátová polievka
Babám sa zdrcla šalátová polievka, na ktorú si tak robili chuť, tak dnes...
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj
vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...
Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z
blízkeho východu. Čo však v
prípade, že ste vegetarián?...
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou
popoluškou....
Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené
mleté mäso so zha cai......
Rastlinná koložvárska kapusta
LUNTER Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Moja slaná torta
Toastový chlieb si uložíme na podnos. Ja som použil 8 kusov. Poukladal som ho...
Grilované sweet chilli tofu so šalátom
Tip na víkendovú grilovačku - stačí hodiť na panvicu, opiecť z oboch strán a môžete...
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...
Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...
Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom
Jednoduché, svieže a chutné jedlo.
Ľahký obed alebo večera. To jablko
dodává úžasnú sviežosť....
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút
do studenej vody.
Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“
Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....
Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.
Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....
Gyros s kuracím mäsom v tortille
Ak máte chuť na niečo rýchle,
spravte si gyros v tortille :)
Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem
Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...
Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste
Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú...
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného
receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Šalát so šošovicou a špenátom
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....

Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

Šalátová polievka
Babám sa zdrcla šalátová polievka, na ktorú si tak robili chuť, tak dnes...

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...

Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián?...

Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...

Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou....

Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......

Rastlinná koložvárska kapusta
LUNTER Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...

Moja slaná torta
Toastový chlieb si uložíme na podnos. Ja som použil 8 kusov. Poukladal som ho...

Grilované sweet chilli tofu so šalátom
Tip na víkendovú grilovačku - stačí hodiť na panvicu, opiecť z oboch strán a môžete...

Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...

Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...

Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom
Jednoduché, svieže a chutné jedlo. Ľahký obed alebo večera. To jablko dodává úžasnú sviežosť....

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.

Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....

Gyros s kuracím mäsom v tortille
Ak máte chuť na niečo rýchle, spravte si gyros v tortille :)

Kuřecí prso obalené schwarzwaldskou šunkou s hermelínem
Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme,...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.

Crostini s brusnicami a pistáciami
Bagetu nakrájame na šikmo zhruba na 1 cm hrubé plátky. Z oboch strán ich potrieme olivovým...

Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste
Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú...

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

Šalát so šošovicou a špenátom
Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom špenát tak, aby sme sa zbavili prebytočnej vody....