Trhané pečené bravčové mäso v žemli
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. augusta 2023
mesačník Varecha, 6. augusta 2023
Foto: Shutterstock
8
porcií
porcií
10 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
360 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme, vložíme do uzatvárateľnej misy. Soľ zmiešame s cukrom a vmasírujeme do mäsa. Misu uzatvoríme a mäso necháme v chladničke odležať asi 24 hodín.
- 2
Potom mäso vyberieme, osušíme, vložíme do pekáča a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C. Každú hodinu mäso polievame výpekom, podľa potreby podlejeme trochou vody.
- 3
Keď je mäso upečené dohneda a vidličkou sa dá ľahko trhať, je hotové. Mäso vyberieme z rúry a necháme prikryté ešte 30 minút odpočívať.
- 4
Výpek zlejeme do menšieho hrnca, zriedime s trochou vody a prevaríme.
- 5
Žemle rozkrojíme, pokvapkáme výpekom, obložíme vidličkou natrhaným mäsom a listom šalátu. Žemle môžeme potrieť aj horčicou, kečupom alebo majonézou.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu