Tofu kebab so smotanovým dipom
Foto: palino14
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián? Máme riešenie! Tofu na spôsob kebabu s chutným dipom Zobraziť celý popisKebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián? Máme riešenie! Tofu na spôsob kebabu s chutným dipom z kyslej smotany. Dobrú chuť, priatelia!
porcia
príprava
Suroviny
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1/2 bal. |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 bal. (mix) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1-4 ks (alebo lokše) |
|
Smotanový dip: | |
1 téglik |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme tofu. Nakrájame ho na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na drobno, dáme na panvicu olej a osmažíme. Keď bude zlatistá, pridáme na panvicu tofu plátky. Premiešame. Posolíme a pridáme kuracie grilovacie korenie (pol sáčku postačí). Môžeme podliať s 0,05 l vody, aby sa masa nepripálila. Pridáme čierne mleté korenie a podľa chuti aj mletú papriku. My pridávame sladkú, štipľavú aj údenú. Zhruba po jednej zarovnanej kávovej lyžičke. Tofu dusíme spolu s cibuľou na miernom ohni pokým sa chute korenín neprepoja s tofu.
- 2
Keď odstavíme hotové tofu (samozrejme môžeme aj predtým) pripravíme si zeleninu do tofu kebabu. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, tiež paradajky, šalátovú uhorku a čínsku kapustu nadrobno (nemusí byť, ak sa nachádza v šalátovom mixe z predajne) a pridáme aj šalátový mix. Túto zeleninu rozložíme do stredu tortilly, ktorú si predtým môžete mierne pripiecť v rúre (môžete použiť namiesto tortilly aj zemiakovú lokšu, dostanete o chuť viac :-). Zeleninu môžete poprášiť drveným chilli (ak máte radi ostré). Ak nepreferujete veľmi ostrú chuť, pofŕkajte zeleninu sweet-chilli omáčkou. Ak je aj tá pre vás ostrá, pripravte si len dip z kyslej smotany.
- 3
K rozloženej zelenine na tortille neodmysliteľne patrí aj smotanový dip. Kyslú smotanu (jeden téglik) vyklopte do separé nádobky, do nej pretlačte strúčik cesnaku, alebo aj dva, pridajte nadrobno nakrájané 3 malé nakladané kyslé uhorky, pridajte jednu kávovú lyžičku sladkej alebo údenej mletej papriky, trošku soli, korenia poriadne premiešajte a dip je hotový. Naložte 2 polievkové lyžice dipu na zeleninu na tortille a jemne roztrite.
- 4
Na tortillu so zeleninou a dipom naložte podusenú zmes tofu z panvice, zarolujte tortillu tak, ako to robia správni kebabári, položte na tanier a pridajte si k nej aj za lyžičku dipu. Ďalej nám neostáva nič iné, len popriať vám dobrú chuť ;)
Tiež kebab:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka ;)
1***
Teším sa ;) a žirafu pozdravím :)