Tofu kebab
Tofu kebab

Tofu kebab so smotanovým dipom

palino14 - fotkapalino14, 4. apríla 2021
Tofu kebab so smotanovým dipom
Foto: palino14

Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián? Máme riešenie! Tofu na spôsob kebabu s chutným dipom Zobraziť celý popisKebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián? Máme riešenie! Tofu na spôsob kebabu s chutným dipom z kyslej smotany. Dobrú chuť, priatelia!

1-4
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
1 bal.
2 ks
1/2 bal.
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
1 ks
100 g
1 ks
1 bal. (mix)
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
3 PL
1-4 ks (alebo lokše)
Smotanový dip:
1 téglik
2 strúčiky
3 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme tofu. Nakrájame ho na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na drobno, dáme na panvicu olej a osmažíme. Keď bude zlatistá, pridáme na panvicu tofu plátky. Premiešame. Posolíme a pridáme kuracie grilovacie korenie (pol sáčku postačí). Môžeme podliať s 0,05 l vody, aby sa masa nepripálila. Pridáme čierne mleté korenie a podľa chuti aj mletú papriku. My pridávame sladkú, štipľavú aj údenú. Zhruba po jednej zarovnanej kávovej lyžičke. Tofu dusíme spolu s cibuľou na miernom ohni pokým sa chute korenín neprepoja s tofu.

  2. 2

    Keď odstavíme hotové tofu (samozrejme môžeme aj predtým) pripravíme si zeleninu do tofu kebabu. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, tiež paradajky, šalátovú uhorku a čínsku kapustu nadrobno (nemusí byť, ak sa nachádza v šalátovom mixe z predajne) a pridáme aj šalátový mix. Túto zeleninu rozložíme do stredu tortilly, ktorú si predtým môžete mierne pripiecť v rúre (môžete použiť namiesto tortilly aj zemiakovú lokšu, dostanete o chuť viac :-). Zeleninu môžete poprášiť drveným chilli (ak máte radi ostré). Ak nepreferujete veľmi ostrú chuť, pofŕkajte zeleninu sweet-chilli omáčkou. Ak je aj tá pre vás ostrá, pripravte si len dip z kyslej smotany.

  3. 3

    K rozloženej zelenine na tortille neodmysliteľne patrí aj smotanový dip. Kyslú smotanu (jeden téglik) vyklopte do separé nádobky, do nej pretlačte strúčik cesnaku, alebo aj dva, pridajte nadrobno nakrájané 3 malé nakladané kyslé uhorky, pridajte jednu kávovú lyžičku sladkej alebo údenej mletej papriky, trošku soli, korenia poriadne premiešajte a dip je hotový. Naložte 2 polievkové lyžice dipu na zeleninu na tortille a jemne roztrite.

  4. 4

    Na tortillu so zeleninou a dipom naložte podusenú zmes tofu z panvice, zarolujte tortillu tak, ako to robia správni kebabári, položte na tanier a pridajte si k nej aj za lyžičku dipu. Ďalej nám neostáva nič iné, len popriať vám dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu