Ázijské rolky
Ázijské rolky

Ázijské variácie s ryžovým papierom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 21. marca 2021
Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept)
Foto: sjuz

Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto dobe :) Spojila som všetko, čo máme radi do jedného Zobraziť celý popisMáme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto dobe :) Spojila som všetko, čo máme radi do jedného receptu. Preto neviem pomenovať jedným slovom, o akú kuchyňu ide. Použila som kórejskú bulgogi omáčku na hovädzie rezančeky, ryžový papier, vietnamskú omáčku nuoc cham, opraženú ryžu z predošlého dňa som použila do roliek... :)

30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarená (dusená)
 na hovädzie mäso
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Robila som dva druhy jedla: balíčky, do ktorých som dávala mäso v surovom stave, len marinované, a rolky, do ktorých som dávala mäso opečené. Mäso nakrájané na tenučké rezančeky som spojila s marinádou bulgogi a nechala marinovať, kým som si prichystala ostatné suroviny. Ako prvé som robila balíčky, do ktorých ide mäso surové. Podľa toho, koľko chcete mať balíčkov a koľko roliek, si mäso rozdeľte. Listy šalátu a čerstvý koriander som namočila do ľadovej vody, aby sa osviežili a boli chrumkavé. Použijem ich do čerstvých roliek, a koriander do balíčkov z ryžového papiera. Dôležité je všetko si pripraviť na začiatku, pretože potom už nebude čas, keďže s týmito surovinami sa pracuje rýchlo. Na oleji som si sprudka opiekla na rezančeky nakrájanú cibuľu, červenú papriku. Po čase som pridala uvarenú ryžu z predošlého dňa a opekala ešte pár minút. Nakoniec som pridala žĺtok, premiešala a odstavila. Všetko som preložila do misky a na tej istej panvici som sprudka opiekla mäso, trvalo to asi minútku. Mäso som potom tiež odložila do druhej misky.

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžový papier som namočila do studenej vody poriadne, z oboch strán, a položila na vlhkú dosku, To je dôležité, aby sa časom neprilepil. Ideálna je umelá, pretože drevo saje a rýchlejšie sa vám prilepí. Nie je to však až taký závod s časom, ako sa zdá :) Dá sa s ním v relatívnom kľude pracovať. Je dobré mať ruky vlhké, papier rukami vystriete, a chvíľku počkáte, kým zmäkne. Je to cítiť, že už nebude taký pevný, netreba však zase čakať dlho, lebo sa bude s ním zle pracovať. Na spodok som poukladala pásiky červenej papriky, cibule, plátky manga pre farbu a chuť, na to uložila surové mäso, a balíček poskladala. Treba si dávať pozor na to, aby v balíčku bolo čo najmenej vzduchu. Mohlo by to robiť problémy pri opekaní. Balíčky položíme opatrne na panvicu s mierne rozohriatym olejom, nedávame ho priveľa, balíček sa musí piecť nie prudko ani nie pomaly - aby sa stihlo mäso v ňom opiecť. Keď sa dá balíček ľahko otočiť, a nelepí sa, prevrátime ho na druhú stranu a opekáme. Takto vyzerá už správne opečený z jednej strany.

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rolky: na navlhčený ryžový papier si položíme koriander, šalát, opečenú ryžu, opečené mäso. Papier opatrne z bočných strán preložíme na suroviny, a potom z opačnej strany rolujeme tak, že prstami suroviny pritláčame k sebe, aby bola rolka pevná.

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K jedlám som podávala vietnamskú omáčku, v ktorej som už pred celým varením marinovala na tenké plátky nakrájanú reďkovku a cesnak.

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Balíček na panvici:

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opečený balíček:

    Ázijské variácie s ryžovým papierom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, detailní postup, krásná práce i fotečky. Velký dík za vložení receptu, sepsání i focení muselo dát fušku. Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia