Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. júna 2025
mesačník Varecha, 1. júna 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 400 g (grilované alebo pečené) |
|
| 3 stonky |
|
| 1 ks |
|
| 1 hrsť |
|
| 1 hrsť |
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 100 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL (tekvicový alebo olivový) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V miske vyšľaháme všetky suroviny na dresing. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 2
Stonky zeleru a zelené jablká zbavené jadierok nakrájame na tenké pásiky a zmiešame s bylinkami a listami šalátu.
- 3
Stehná alebo inú časť z grilovaného alebo pečeného kurčaťa vykostíme, nakrájame na kúsky a pridáme k šalátu. Podávame s pripraveným dresingom, posypané nasekanými tekvicovými semienkami.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu