Kurací šalát
Kurací šalát

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. júna 2025
Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g (grilované alebo pečené)
3 stonky
1 ks
1 hrsť
1 hrsť
Dresing:
100 g
1 ČL
1 ČL
1 PL (tekvicový alebo olivový)




Postup

  1. 1

    V miske vyšľaháme všetky suroviny na dresing. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Stonky zeleru a zelené jablká zbavené jadierok nakrájame na tenké pásiky a zmiešame s bylinkami a listami šalátu.

  3. 3

    Stehná alebo inú časť z grilovaného alebo pečeného kurčaťa vykostíme, nakrájame na kúsky a pridáme k šalátu. Podávame s pripraveným dresingom, posypané nasekanými tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu