Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Foto: siuuu
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou. Množstvo jednotlivých surovín neuvádzam - každý si Zobraziť celý popisTaký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou. Množstvo jednotlivých surovín neuvádzam - každý si dá podľa svojej chuti.
príprava
na 195-200 °C
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na kocky, ktoré rozložíme v jednej vrstve na pekáč vystlaný papierom na pečenie, ochutíme soľou, korením a balzamikovou redukciou (prípadne klasickým balzamikovým octom - ja uprednostňujem redukciu, ktorá má jemnejšiu chuť), premiešame, a v rúre zohriatej na 195-200 °C pečieme cca 25-30 minút.
- 2
Na salsu (dip) necháme zovrieť paradajkovú passatu (redší pretlak - ja robím domáci), pridáme pokrájané cherry paradajky (v lete robím iba z čerstvých paradajok), sušené oregano a tymian (v lete čerstvé), necháme odpariť tekutinu, pridáme kvapku bieleho vínka, opäť necháme odpariť alkohol, doladíme trochou cukru - podľa kyslosti paradajok.
- 3
Obľúbený šalát zľahka ochutíme citrónovou šťavou, posypeme upečeným baklažánom (ja som časť obalila v paradajkovej omáčke), posypeme struhaným syrom a podávame s paradajkovým dipom, ktorý osvieži chuť baklažánu.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu