Krokety z batatového pyré
mesačník Varecha, 13. marca 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie. Ku guľôčkam sme podávali dochrumkava upečenú tortilu. Ale Zobraziť celý popisInšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie. Ku guľôčkam sme podávali dochrumkava upečenú tortilu. Ale môžete si ich vychutnať spolu so šalátom, dresingom a zabaliť ich do pita chleba. Obe verzie sú super.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 strúčik |
|
100 g |
|
na vyprážanie |
|
Na prílohu: | |
2 hrste (mix) |
|
8 ks |
|
1/2 ks |
|
150 g |
|
|
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Do zapekacej nádoby nasypeme vrstvu soli, poukladáme na ňu bataty. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 60 minút. Potom ich necháme vychladnúť.
- 2
Upečené bataty ošúpeme, vložíme ich do mixéra. Pridáme mletú rímsku rascu, koriander a pretlačený strúčik cesnaku, všetko rozmixujeme na pyré. Potom zahustíme cícerovou múkou.
- 3
V hrnci rozohrejme vrstvu oleja. Lyžicou vykrajujeme z batatovej hmoty kúsky a ukladáme ich do rozpáleného oleja. Na miernom ohni vyprážame asi 10 minút tak, aby boli vo vnútri prepečené. Potom necháme na papierovom obrúsku odkvapkať nadbytočný tuk.
- 4
Listy šalátu zmiešame s prekrojenými paradajkami a cibuľou. Biely jogurt dochutíme štipkou soli. Chlebové placky zohrejeme v rúre alebo nasucho na panvici. Všetko servírujeme spoločne na tanieri, teplé chleby môžeme aj naplniť.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu