Kuracia shawarma
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 12. júna 2023
mesačník Varecha, 12. júna 2023

Foto: Shutterstock
Obľúbené rýchle občerstvenie, ktoré v krajinách Stredného východu dostanete v každom stánku alebo fast foode či reštaurácii.
4
porcie
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g (vykostené, bez kože) |
|
| 1 PL |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 8 listov (veľké) |
|
| 4 PL |
|
| Marináda: | |
| 2 PL |
|
| 125 g |
|
| 180 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Zo všetkých prísad a korenín pripravíme marinádu. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády.
- 2
Odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny a ešte lepšie na noc.
- 3
Mäso vyberieme, vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme asi 15 minút alebo kým nie sú kúsky mäsa zlatisté.
- 4
Servírujeme buď zabalené v pita chlebe spolu s paradajkami, nakladanou zeleninou, listami šalátu a cesnakovým dipom, alebo na tanieri všetko naukladané vedľa seba. Môžeme pridať aj hranolčeky. Ak máme kontaktný gril, môžeme na ňom hotové rolky ešte zapiecť.
- 5
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu