Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracia shawarma

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 12. júna 2023
Kuracia shawarma
Foto: Shutterstock

Obľúbené rýchle občerstvenie, ktoré v krajinách Stredného východu dostanete v každom stánku alebo fast foode či reštaurácii.

4
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (vykostené, bez kože)
1 PL
4 ks
2 ks
150 g
8 listov (veľké)
4 PL
Marináda:
2 PL
125 g
180 ml
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých prísad a korenín pripravíme marinádu. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a dáme do marinády.

  2. 2

    Odložíme do chladničky minimálne na 4 hodiny a ešte lepšie na noc.

  3. 3

    Mäso vyberieme, vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opekáme asi 15 minút alebo kým nie sú kúsky mäsa zlatisté.

  4. 4

    Servírujeme buď zabalené v pita chlebe spolu s paradajkami, nakladanou zeleninou, listami šalátu a cesnakovým dipom, alebo na tanieri všetko naukladané vedľa seba. Môžeme pridať aj hranolčeky. Ak máme kontaktný gril, môžeme na ňom hotové rolky ešte zapiecť.

  5. 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia