Avokádový dip
Avokádový dip

Avokádový dip s čili a citrónovou emulziou

Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 17. augusta 2021
Avokádový dip s čili a citrónovou emulziou
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks zrelé
z 1 limety
z 1 citróna
1 ČL
1 malá
vetvička (lístky)
 (napr. malý rímsky - little gem)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu. Tú rozmixujeme spolu s limetovou šťavou a soľou na hladký krém. Necháme dobre vychladiť.

  2. 2

    Do misky dáme citrónovú šťavu, cukor a postupne prilievame olivový olej. Metličkou vyšľaháme na jemnú emulziu.

  3. 3

    Šalát rozdelíme na jednotlivé lístky, umyjeme pod studenou vodou a dobre osušíme. Na lístok šalátu položíme celý lístok koriandra, pomocou cukrárskeho vrecúška nanesieme avokádový krém. Posypeme nadrobno nasekaným čili a polejeme citrónovou emulziou, prípadne zastrekneme olivovým olejom. Servírujeme samostatne alebo na bagete.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha