Avokádový dip s čili a citrónovou emulziou
Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 17. augusta 2021
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 17. augusta 2021
Foto: Dušan Křístek
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks zrelé |
|
z 1 limety |
|
|
|
|
|
|
|
z 1 citróna |
|
1 ČL |
|
1 malá |
|
vetvička (lístky) |
|
(napr. malý rímsky - little gem) |
|
|
Postup
-
1
Avokádo rozkrojíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu. Tú rozmixujeme spolu s limetovou šťavou a soľou na hladký krém. Necháme dobre vychladiť.
- 2
Do misky dáme citrónovú šťavu, cukor a postupne prilievame olivový olej. Metličkou vyšľaháme na jemnú emulziu.
- 3
Šalát rozdelíme na jednotlivé lístky, umyjeme pod studenou vodou a dobre osušíme. Na lístok šalátu položíme celý lístok koriandra, pomocou cukrárskeho vrecúška nanesieme avokádový krém. Posypeme nadrobno nasekaným čili a polejeme citrónovou emulziou, prípadne zastrekneme olivovým olejom. Servírujeme samostatne alebo na bagete.
Tiež avokádový dip:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu