Cheeseburger
Cheeseburger

Klasický cheeseburger

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 16. mája 2024
Klasický cheeseburger
Foto: Shutterstock

Máme za sebou prvé teplé dni a aj keď sa striedajú s chladnejšími, blíži sa čas záhradných posedení. K nim patria aj hamburgery...

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 ks (na hamburger)
2 PL
4 plátky
1 ks
4 ks
4 listy
4 ČL (stredne ostrá)
4 ČL




Postup

  1. 1

    Šalát očistíme a natrháme na kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, uhorky osušíme a nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Mleté mäso ochutíme jednou lyžičkou soli a korenia. Mäso intenzívne miesime 2–3 minúty, potom ho rozdelíme na 4 rovnako veľké guľky. Vytvarujeme placky s priemerom 10–12 centimetrov.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej a hovädzie placky smažíme 3–4 minúty z každej strany. Na každú placku položíme plátok čedaru, necháme ho roztopiť a udržujeme v teple.

  4. 4

    Žemle prekrojíme na polovicu a opekáme na panvici reznou stranou dole, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Spodné polovice žemlí potrieme horčicou a kečupom.

  5. 5

    Na opečené žemle položíme šalát, naň cibuľu, na ňu mäsovú placku so syrom a plátky uhoriek. Na to položíme horné polovice žemlí.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aby som mohla do toho zahryznúť, musela by som mať ústa ako orangutan papuľu.....
1x zolik
bugout
Keďže ide o komerčný recept očakával by som nejakú dobrú omáčku nie kečup a horčicu.... Ale oceňujem krásnu jednoduchosť mäsa, žiadne nezmyselné a zbytočne ochucovanie. V prípade mäsa do burgru je v jednuchosti krása.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia