Domáci hovädzí hamburger

niika - fotkaniika, 23. februára 2020
Domáci hovädzí hamburger
Foto: Niika

Rýchly a sýty nápad na obed alebo večeru.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
 mleté
 (plátky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomleté mäso vytvarujeme do tvaru placiek približnej veľkosti ako sú žemle. Z oboch strán okoreníme a osolíme. Opekáme z oboch strán na dobre rozohriatom masle. Tip: Keď je mäso opečené z oboch strán, položíme naň plátok syra a necháme ho ešte cca 2 minúty na panvici, aby sa syr trochu rozpustil.

    Domáci hovädzí hamburger - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme. Cibuľu, paradajku a uhorku nakrájame na kolieska, šalát natrháme na listy.

  3. 3

    Žemle pozdĺžne rozkrojíme. Na spodnú časť dáme zeleninu, pridáme horčicu, položíme opečené mäso, dochutíme kečupom a položíme vrchnú časť žemle.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre