Foto: Niika
Rýchly a sýty nápad na obed alebo večeru.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomleté mäso vytvarujeme do tvaru placiek približnej veľkosti ako sú žemle. Z oboch strán okoreníme a osolíme. Opekáme z oboch strán na dobre rozohriatom masle. Tip: Keď je mäso opečené z oboch strán, položíme naň plátok syra a necháme ho ešte cca 2 minúty na panvici, aby sa syr trochu rozpustil.
-
2
Zeleninu očistíme. Cibuľu, paradajku a uhorku nakrájame na kolieska, šalát natrháme na listy.
- 3
Žemle pozdĺžne rozkrojíme. Na spodnú časť dáme zeleninu, pridáme horčicu, položíme opečené mäso, dochutíme kečupom a položíme vrchnú časť žemle.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu