Buddha miska s jackfruitom
Foto: ryzasos
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše stolovanie rastlinným kulinárskym pôžitkom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
BBQ Jackfruit: | |
|
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1,5 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
150 ml |
|
2 PL |
|
z 1/2 limetky |
|
1 bal. |
|
Buddha miska: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dôkladne opláchnite jackfruit. Potom vložte jackfruit do misky a pomocou 2 vidličiek rozdeľte vlákna jackfruitu na pásiky.
- 2
Na panvici ohrejte olivový olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľku do zlatista.
- 3
Potom pridajte cesnak a smažte 2 minúty, kým nebude voňavý.
- 4
Pridajte všetky zvyšné ingrediencie na omáčku a premiešajte.
- 5
Varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a odstavte.
- 6
V samostatnej panvici zohrejte kvapku olivového oleja a pridajte natrhaný jackfruit. Smažte 10-15 minút.
- 7
Potom pridajte približne 8 lyžíc BBQ omáčky a dobre premiešajte, aby omáčka obalila jackfruit.
- 8
Nakoniec zostavte Buddha misku: pridajte šalát, uvarenú ryžu, nakrájanú červenú kapustu a opečenú kukuricu. Potom lyžicou pridajte BBQ jackfruit. Ozdobte avokádom, čerstvým koriandrom, limetkou a troškou kyslej smotany.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu