Buddha miska s jackfruitom
Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše stolovanie rastlinným kulinárskym pôžitkom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| BBQ Jackfruit: | |
|
|
|
| 1/2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1,5 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 ml |
|
| 2 PL |
|
| z 1/2 limetky |
|
| 1 bal. |
|
| Buddha miska: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a dôkladne opláchnite jackfruit. Potom vložte jackfruit do misky a pomocou 2 vidličiek rozdeľte vlákna jackfruitu na pásiky.
- 2
Na panvici ohrejte olivový olej a osmahnite na ňom nakrájanú cibuľku do zlatista.
- 3
Potom pridajte cesnak a smažte 2 minúty, kým nebude voňavý.
- 4
Pridajte všetky zvyšné ingrediencie na omáčku a premiešajte.
- 5
Varte ešte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne a odstavte.
- 6
V samostatnej panvici zohrejte kvapku olivového oleja a pridajte natrhaný jackfruit. Smažte 10-15 minút.
- 7
Potom pridajte približne 8 lyžíc BBQ omáčky a dobre premiešajte, aby omáčka obalila jackfruit.
- 8
Nakoniec zostavte Buddha misku: pridajte šalát, uvarenú ryžu, nakrájanú červenú kapustu a opečenú kukuricu. Potom lyžicou pridajte BBQ jackfruit. Ozdobte avokádom, čerstvým koriandrom, limetkou a troškou kyslej smotany.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu