Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom
Foto: siuuu
Jednoduché, svieže a chutné jedlo. Ľahký obed alebo večera. To jablko dodává úžasnú sviežosť.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks upečená |
|
1 kus |
|
10 g |
|
podľa chuti (alebo feta) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
2 hrste (čerstvý) |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Upečenú alebo uvarenú repu očistíme a pokrájame na kocky. Jablko očistíme, pokrájame na kocky. Panvicu rozohrejeme, potrieme maslom a jablko opečieme. Počas opekania pokvapkáme medom a necháme skaramelizovať. Vyberieme a na rovnakej panvici prehrejeme repu.
- 2
Do misky dáme umyté a jemne osušené šalátové listy, repu, jablká, pokvapkáme pomarančovou a citrónovou šťavou, jemne ochutíme soľou a korením (ak použijeme slaný syr, soliť netreba). Navrch dáme syr a orechy. Ja som ťažký mäsožravec, tak som pridala aj kúsky sušenej šunky, ale tá nemusí byť.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu