Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom

vitacelia - fotkavitacelia, 8. júna 2020. Komerčný recept.
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Foto: vitacelia

Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera sa určite zamilujete na prvé ochutnanie ;)
Zdroj: https://www.penam.sk/recepty/baklazanovy-burger/

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Dressing:
1/2 ks
6 PL (alebo sojanéza)
1,5 PL
1/2 strúčika
2 PL nastrúhaný
 nadrobno nakrájaná
pár kvapiek
Náplň:
1 ks menší
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvý pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, mletým korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť.

  2. 2

    Pripravíme náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme. Opečieme ich na panvičke na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne.

  3. 3

    Na spodnú polovicu opečenej žemle dáme šalát, navrstvíme pripravený dressing, na ktorý položíme plátky opečeného baklažánu, opečenú cibuľu, na kolieska pokrájané paradajky a priklopíme vrchnou polovicou opečenej žemle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia