Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera sa určite zamilujete na prvé ochutnanie ;)
Zdroj: https://www.penam.sk/recepty/baklazanovy-burger/
porcie
príprava
Suroviny
|
|
|
| Dressing: | |
| 1/2 ks |
|
| 6 PL (alebo sojanéza) |
|
| 1,5 PL |
|
| 1/2 strúčika |
|
| 2 PL nastrúhaný |
|
| nadrobno nakrájaná |
|
|
|
|
| pár kvapiek |
|
| Náplň: | |
| 1 ks menší |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvý pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, mletým korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť.
- 2
Pripravíme náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme. Opečieme ich na panvičke na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne.
- 3
Na spodnú polovicu opečenej žemle dáme šalát, navrstvíme pripravený dressing, na ktorý položíme plátky opečeného baklažánu, opečenú cibuľu, na kolieska pokrájané paradajky a priklopíme vrchnou polovicou opečenej žemle.
Tiež vegetariánsky burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu