Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Foto: vitacelia
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera sa určite zamilujete na prvé ochutnanie ;)
Zdroj: https://www.penam.sk/recepty/baklazanovy-burger/
porcie
príprava
Suroviny
|
|
Dressing: | |
1/2 ks |
|
6 PL (alebo sojanéza) |
|
1,5 PL |
|
1/2 strúčika |
|
2 PL nastrúhaný |
|
nadrobno nakrájaná |
|
|
|
pár kvapiek |
|
Náplň: | |
1 ks menší |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Ako prvý pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú šalotku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, mletým korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť.
- 2
Pripravíme náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme. Opečieme ich na panvičke na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne.
- 3
Na spodnú polovicu opečenej žemle dáme šalát, navrstvíme pripravený dressing, na ktorý položíme plátky opečeného baklažánu, opečenú cibuľu, na kolieska pokrájané paradajky a priklopíme vrchnou polovicou opečenej žemle.
Tiež vegetariánsky burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu