Recepty, kde je rozmarín
Kanec
Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.
Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou
Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná. Aby čo najdlhšie odstáli v chlade.
Do misky si...
Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...
Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...
Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...
Divina na smotane
Toto jedlo varil dnes môj muž a ja som fotila. Keďže máme malú kuchyňu moc fotiek...
Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...
Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...
Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...
Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky,
pstruhy, ...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku,
čerstvé...
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Mistral Fruit Punch
Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú...

Kanec
Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.

Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou
Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná. Aby čo najdlhšie odstáli v chlade. Do misky si...

Steak z tresky so zeleným špenátom a smotanou
Tenhle recept jsem si sama vymyslela a doma jsem měla opravdový úspěch. Ryby milujeme a tahle...

Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...

Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...

Divina na smotane
Toto jedlo varil dnes môj muž a ja som fotila. Keďže máme malú kuchyňu moc fotiek...

Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....

Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...

Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...

Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...

Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...

Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...

Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...

Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...

Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...

Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...

Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...

Mistral Fruit Punch
Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú...