Recepty, kde je rozmarín
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...
Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...
Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...
Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky,
pstruhy, ...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku,
čerstvé...
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Mistral Fruit Punch
Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú...
Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...
Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...
Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve
Minule som robil obložené misy pre kamaráta na 40-ku a ako odmenu som dostal domáce vajíčka...
Teplý špargľový šalát
Zemiaky umyjeme, dame na pekač (kto chce može rozkrojit), pridame cherry paradajky, polejeme olivovym olejom, posolíme, pridame...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Jahňacie karé vo woku na zelenine
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...
Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....
Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...
Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...
Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...
Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...
Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...
Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...
Mistral Fruit Punch
Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú...
Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...
Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...
Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve
Minule som robil obložené misy pre kamaráta na 40-ku a ako odmenu som dostal domáce vajíčka...
Teplý špargľový šalát
Zemiaky umyjeme, dame na pekač (kto chce može rozkrojit), pridame cherry paradajky, polejeme olivovym olejom, posolíme, pridame...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Jahňacie karé vo woku na zelenine
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude...