Recepty, kde je rozmarín

Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...

Divina na smotane
Toto jedlo varil dnes môj muž a ja som fotila. Keďže máme malú kuchyňu moc fotiek...

Grécke kuracie prsia
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru....

Teplý zemiakový šalát
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme....

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Ochutený jablkový ocot
V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot...

Rozprávkový bôčik
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme , nasolíme. Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne...

Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...

Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...

Jelenie plece s brusnicovou omáčkou
Na troche oleja opečieme veľké kusy jelenieho pleca a odložíme ich na tanier. Vo výpeku orestujeme...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Krém z lesných húb s kuracím ragú
Na masle orestujeme cibuľu, huby a zemiaky. Pridáme kurací vývar a všetko pomaly varíme, ...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Hovädzia roštenka na rozmaríne
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo...

Grahamová pizza - posúch
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v...

Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...

Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...

Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...

Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...

Rozmarínové jahňacie rebierka
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy,...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke....

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Grilovaná bruschetta so šalátom
Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu,...

Mistral Fruit Punch
Žltý melón nakrájame na kocky a spolu s malinami vložíme do väčšej sklenenej misy. Pridáme nakrájanú...

Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...

Jelení chrbát na višňovej omáčke
Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej...

Nakladané vajcia na tvrdo v slanom bylinkovom náleve
Minule som robil obložené misy pre kamaráta na 40-ku a ako odmenu som dostal domáce vajíčka...