Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou

tikadielko - fotkatikadielko, 5. novembra 2010

Suroviny

 čerstvá
 celá
šampiňónová omáčka:
  al. smotana na varenie




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná.Aby čo najdlhšie odstáli v chlade. Do misky si dáme olivový olej,rozpučený cesnak,petržlen.vnať,rozmarín,soj.omáčku,gril.korenie na kura,celú rascu,biele korenie. Rozmiešame a ponatierame celé stehná. Dáme do chladu a môžme začať robiť omáčku ...

    Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Na masle orestujeme na kocky pokrájanú cibuľu môže byť aj jarná pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiony,chvílku porestujeme a podlejeme hubovým vývarom. Podusíme do mäkka. Pridáme smotanu s trochou mlieka a v ostatnom mlieku rozmiešame múku a tak isto pridáme do omáčky ešte chvílku povaríme,okoreníme a omáčka je hotová.

  3. 3

    Ak niekoho zaujal šalátik,tak tu je receptík : šalát z červenej kapusty : Potrebujeme : červená sterilizovaná kapusta majonéza al.tatarska omáčka sterilizovaná kukurica kyslá uhorka Do misky dáme kapustu ,majonézu al.tatárku ,kukuricu a nastrúhanú kyslú uhorku. Poriadne premiešame pridáme sol a korenie. Môžme pridat aj nakrájanú šunku ,natvrdo uvarené a pokrájané vajcia ,sterilizovaný hrášok alebo jarnú cibuľku. Ja som to tentokrat urobila aj urobila aj bez toho a ajtak to bolo super .

Diskusia k receptu

tikadielko
Musela som pridať hlavný obrázok do postupu pretože tam mi ho zle zobrazilo :D
egreska
krásne ale dufam že to nie je tvoja porcia :-)))))))
dorisa
Vyzerá to krásne, taká nergetická bomba, uložím receptík.
tatranka
Ku tej porcii,rada.Keď som začala uvádzať svoje recepty a fotiť,upozornila ma jedna pani-odborníčka,že tanier na fotenie by nemal byť veľmi naplnený.Nemali by z neho veci trčať a prevísať.Vtedy ma to veľmi mrzelo a trápilo.No vzala som si to k srdcu a teraz moje taniere na fotenie obsahujú z toho čo som nakladala,polovicu.Po fotení už dolož manželovi,alebo sebe.Robím to teraz tak aj ja.Prepáč,ale myslela som to úprimne a dobre.Nabuduce skús a uvidíš výsledok.
Ináč k tvojmu jedlu.Určite je výborné a chutné.Pekne nafotené.
altyn
@tikadielko , všetko čo je v recepte mám rád, no @tatranka má pravdu, takmer som to prešiel bez povšimnutia práve kvôli tomu množstvu na tanieri. Ale našťastie som si to prečítal a som rád, lebo už to mám v KK a v nedeľu bude na obed!!! :-)))))
altyn
No teraz som si ešte raz prečítal recept a došiel som na to, že neviem čo so stehienkami... Dáme ich do marinády v sobotu večer, v nedeľu si pripravím omáčku... Ale čo so stehienkami? Variť, dusiť či piecť... ? :-)))))))))))))
altyn
No, je jasné že sa majú piecť, no patrilo by sa opraviť, či dokončiť recept aby niekto, kto sa len učí variť nemal dilemu. :-)))))))))))
tikadielko
egreska samozrejme že to nieje moja porcia ja dokonca ani mäso nepapám to varím pre môjho priateľa .
tikadielko
@tatranka dakujem už budem len fotiť také ukážkové a mne sa to tiež nepáči ked je tam toho veľa.Najprv odfotím malé naaranžované jedlo a potom doložím priatelovi.
altyn
@tikadielko ako vidím mala si čas poďakovať sa všetkým za pochvalu ale môj komentár si jaksi "prehliadla" a recept si ešte nedokončila. Ja stále neviem čo robiť s tými stehnami... Majú sa jesť surové? Ja viem že som mladší až o 2 roky a asi sa ti zdám drzí, že si dovoľujem upozorňovať ťa, ale prosím dokonči to, chcel by som vedieť ako ich mám piecť a potom môžeš moje komentáre hoc aj vymazať (vpravo hore je krížik na vymazávanie). Vopred ďakujem a neber to ako "buzeráciu" prosím. :-)))))))))))
tikadielko
@altyn velmi sa ti ospravedlnujem aj vam ostatnym co ste nepochopili ze sa to určite má piect :D kuracie stehná daj do zapekacej misy a asi 25.min piect uzatvorene a potom odkryť a piect do červena .trošku podlej vývarom :- D
A prepáč že som ti hned neodpísala no nevyšiel mi čas a stihla som odpisat len tatranke :D
altyn
@tikadielko ďakujem že si predsa len odpísala. :-))) Vieš, ja viem že to treba piecť, ale vezmi si nejakého začiatočníka (-čku) ako stojí nad tými voňavými stehienkami a nevie čo ďalej.... Predstava úsmevná, ale len pre nás, však. V lepšom prípade zavolá niekoho blízkeho, aby mu poradil, no čo ak ho nemá? Ja keď som chcel po prvý krát prekvapiť rodinu obedom, tak som sa striktne držal receptu a neviem čo by som robil pri nedokončenom recepte. :-)))))))))))
altyn
Recept sa opravuje ľahko. V spodnej lište si nájdi moje recepty, klikni na to, otvor si tenktorý recept a v pravo máš že "upraviť". Recept sa ti otvorí a môžeš opraviť ako treba. ďakujem ti v mene všetkých začiatočníkov ktorý si naň zajtra či v budúcnosti kliknú. Prajem ti nech ti to dobre varí a aj fotí... :-))))))))))))))
violetacamorova
Pekný recept a šalát idem hneď vyskúšať, niekedy sa predával ako hanácky myslím a mala som ho veľmi rada. Idem pozháňať tú červenú sterilizovanú kapustu v Škótsku, kde ju kupuješ v Írsku ty?
jozka2
jaj,jaj,jaj,podrazdila si mi zaludok,nemas porciu nazvys?nemusi byt ani masko staci mi ta krasna priloha.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia