Bravčová panenka plnená šalviou, králičie stehno plnené fášom a čerešňou, zemiaková kroketa
Foto: vercatko308
toto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie Zobraziť celý popistoto jedlo je splynutie chutí do dokonalosti lahodnej br.panenky plnenej fášom rolovanej v prosciutte a kr.stehna plneného sladkou čerešňou.Prílohu ktorú som zvolila z harmónie chutí a pekného farebného dekoru je zemiaková kroketa uložená na hráškovom pyré. Šampiňónový krém s jemnou chuťou cibuľky a korenia uzatvára krásny kulinársky zážitok
porcií
príprava
na 80 °C
Suroviny
470 g |
|
540 g, s kosťou |
|
120 g, alebo oravská slanina |
|
125 g, na dusenie |
|
0,5 l, na vysmážanie |
|
0,1 l |
|
3 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
350 g, mrazený |
|
50 g |
|
100 g |
|
650 g |
|
12 ks, sterilizované |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
káličie stehno si vykostíme a dočistíme hornú časť kostičky.osolíme okoreníme a dáme na bok.Br. panenku odblaníme a dočistíme a narežeme po dĺžke ale iba do polovice šírky .osolíme a okoreníme.odrezky z mäsa si dáme do nádoby a pridáme smotanu,celé vajce soľ a korenie a rozmixujeme.vezmeme králičie stehno a potrieme ho fášom.naň uložíme čerešňu a zamotáme do alobalu aby malo tvar hrušky a aby vrchná časť kosti vytŕčala(môžme dať aj do fólie a potom do alobalu ale stačí alobal).bravčovú panenku potrieme horčicou,fášom a položíme lístočky šalvie.zabalíme a dáme na fóliu vyloženú prosciuttom.zabalíme a popicháme.dáme do konvektomatu na 80 stupňov celzia.Králičie stehno pripravujeme 45 minút a bravčovú panenku na 25 minút.Môžeme pripravovať spolu.Ak nemáme konvektomat môžme použiť iba sporák a teploty aj čas ponecháme ale všetko zabalíme aj do fólie aj do alobalu
- 2
uvaríme si zemiaky,pripravíme si hlivový krém a to že si na masle speníme cibuľku a pridáme nakrájanú hlivu a dusíme do mäkka.Po udusení pridáme smotanu, rozmixujeme a dochutíme soľou a MČK.Hráškové pyré:na masle alebo na oleji podusíme do mäkka,rozmixujeme a dochutíme soľou.Uvarené zemiaky roztlačíme necháme ich vychladnúť.rozbijeme do misky vajce do druhej misky dáme strúhanku a zo zemiakov tvarujeme kroketky.vysmážame na rozohriatom oleji.Petržlen si nakrájame na tenké pásky a opražíme ich v tom istom oleji ako krokety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu