Foto: egreska
Suroviny
1 |
|
1 |
|
1 |
|
3 - strúčiky |
|
1 malý |
|
asi 250 g |
|
asi 1 dcl |
|
za hrsť sušene |
|
2 ks |
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
v konzerve |
|
plátky |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Najprv si dame namočit sušene dubaky do vody,asi tak na 15-20 minut.Medzi tým si orestujeme na oleji nakrajanu cibulu,cesnak,mrkvu a petržlen.Restujeme tak 10 minut na miernom ohni.
-
2
Pridame dubáky -bez vody, ale vodu nevylievajte.
-
3
Pridame den vopred namočenu šošovicu,všetky koreniny a zalejeme červeným vínom,pridame trošku vody zo sušených hub a trochu zeleninového alebo kuracieho vyvaru.Zakryté pomaly dusíme.
-
4
Ked je šošovica takmer mäkká,pridame paradajky v konzerve a štavu zredukujeme asi na polovicu -aby jej bolo tak akurát..
-
5
Na koniec pridame ešte jeden stručik cesnaku a petž.vnat.
-
6
Kto neodolá môže si vyškvarit par platkov slaninky ..
-
7
Varianta s mäskom..
-
8
Varianta bez mäsa,s nivovou hriankou zapečenou pod grilom...
Diskusia k receptu