Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 1. decembra 2010
Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept)
Foto: alexdidi

Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale aj výživným a málo kalorickým.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
500 g
1000 g, s kosťou
250 g
150 g
1 ks, menší(biela časť)
1 ks
1 strúčik
1 ks,sušená
2 cm, čerstvý
1,5 l
3 PL
1 PL
1 vetvička, čerstvý(lístky)
 (bazalka)
2 ČL




Postup

  1. 1

    Čínsku kapustu nakrájame na širšie pásiky, mrkvu a pór na hrubšie šikmé kolieska, zeler na prúžky, šampiňóny malé na polovicu.

    Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie máso naporcujeme na menšie kúsky, umyjeme, osušíme a opečieme na olivovom oleji.Vyberieme ich z kastróla.

    Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme maslo a do sklovita orestujeme cibuľu a cesnak pokrájané na malé kúsky. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny. Opekáme 5 minút.

    Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pór a opäť 5 minút opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme nadrobno pokrájaný ďumbier, chilli a rozmarín.Okoreníme, osolíme, ovegetujeme.

    Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvedieme do varu, pridáme mäso, čínsku kapustu a široké rezance. Varíme asi 10 minút.

    Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a späť vložíme do hrnca. Pred podávaním jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.

Diskusia k receptu

dorisa
Zaujímavé! Možno to aj vyskúšam, páči sa mi receptík.
helca103
toto som veru ešte nevarila ale je to zaujímavá kombinácia :-)
danculka
je tam toho neúrekom,rôzne chute,ale vyskúšam,ukladám do KK,dík
pivonka
Recept sa mi veľmi páči, mám ho uložený. Jednu otázku však na upresnenie: Široké rezance sa uvaria vo vývare zo zeleniny a mäsa?
zvoncek
Vyskúšam niekedy v horúcom lete, ale bez rezancov,ukladám do MKK.
Spomenula som si pri čítaní tohoto receptu na mamin letný borč.
Namiesto kuracieho to boli párky, namiesto čínskej, naše stupavské
zelí. Zajedali sme to veľkým krajcom chleba.
zvoncek
Vyskúšam niekedy v horúcom lete, ale bez rezancov,ukladám do MKK.
Spomenula som si pri čítaní tohoto receptu na mamin letný borč.
Namiesto kuracieho to boli párky, namiesto čínskej, naše stupavské
zelí. Zajedali sme to veľkým krajcom chleba.
mirkamt
@Alexdidi zaujímavý recept, ale z fotodokumentácie som nepochopila či je to ako polievka alebo nie?
alexdidi
@mirkamt ,je to ako veľmi hustá polievka,takže sa hodí skôr ako hlavné jedlo,lebo po tak výdatnej polievke by sme asi ďalšie jedlo nezvládli,ale i tak sa dá......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia