Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci fotorecept
Foto: alexdidi
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale aj výživným a málo kalorickým.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hlávka |
|
500 g |
|
1000 g, s kosťou |
|
250 g |
|
150 g |
|
1 ks, menší(biela časť) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks,sušená |
|
2 cm, čerstvý |
|
1,5 l |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 vetvička, čerstvý(lístky) |
|
(bazalka) |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Čínsku kapustu nakrájame na širšie pásiky, mrkvu a pór na hrubšie šikmé kolieska, zeler na prúžky, šampiňóny malé na polovicu.
-
2
Kuracie máso naporcujeme na menšie kúsky, umyjeme, osušíme a opečieme na olivovom oleji.Vyberieme ich z kastróla.
-
3
Do výpeku pridáme maslo a do sklovita orestujeme cibuľu a cesnak pokrájané na malé kúsky. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny. Opekáme 5 minút.
-
4
Pridáme pór a opäť 5 minút opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme nadrobno pokrájaný ďumbier, chilli a rozmarín.Okoreníme, osolíme, ovegetujeme.
-
5
Uvedieme do varu, pridáme mäso, čínsku kapustu a široké rezance. Varíme asi 10 minút.
-
6
Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a späť vložíme do hrnca. Pred podávaním jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
Spomenula som si pri čítaní tohoto receptu na mamin letný borč.
Namiesto kuracieho to boli párky, namiesto čínskej, naše stupavské
zelí. Zajedali sme to veľkým krajcom chleba.
Spomenula som si pri čítaní tohoto receptu na mamin letný borč.
Namiesto kuracieho to boli párky, namiesto čínskej, naše stupavské
zelí. Zajedali sme to veľkým krajcom chleba.