Miniterrina takmer francúzska

tizian1cat - fotkatizian1cat, 7. januára 2011

Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy predtým som teriny nerobila, napašmali ma varecháčky s ich Zobraziť celý popisChystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy predtým som teriny nerobila, napašmali ma varecháčky s ich kreáciami. A prečo " takmer francúzska" ? Lebo ako správny Slovák som nemala doma ani kvapku brandy, len červené víno a hruškovicu..:-))) Francúz by ma za to asi zabil tupým nožom, ale ako zvykne hovoriť 2010- nazvala som si to petržalskou fúziou...

2
porcie
75 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
3 ks,celé
3 ks
1 KL
 štipku
1/2 KL,celý
1 stručik
1 PL
1/2 PL
4 lístky, čerstvá nasekaná
1 PL,čerstvo posekaná
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Pomelieme si nahrubo bravčové mäso, rozmixujeme kuracie pečienky, nalejeme ich na pomleté mäso, pridáme 2KL soli, dobre zmiešame a dáme do chladničky.

  2. 2

    V mažiariku rozdrvíme suché korenie, pridáme rozdrvený cesnak, pridáme víno a hruškovicu...:-))). Zamiešame do mäsovej zmesi, pridáme čerstvé posekané bylinky. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne celú noc, ale ja som toto poňala ako skúšku na veľkú terrinu a navyše som začínala byť hladná, tak som nechala mäsko v chladničke len 3 hodiny.

  3. 3

    Mäsovou zmesou naplníme ohňuvzdorné malé misky, zabalíme do alobalu a dáme na plech a šup do rúry vyhriatej na 180st.C.

    Miniterrina takmer francúzska - obrázok 3
  4. 4

    Po 45 minútach vyberieme z rúry, odstránime alobal a dáme do rúry ešte cca na 30minút - kým nie je vrch upečený do chrumkava.

    Miniterrina takmer francúzska - obrázok 4
  5. 5

    Správne by mala terrina vychladnúť obalená vlastnou šťavou a podávať by sa mala až za studena.Ale ja som nevedela vydržať a môj prvý terrinový pokus som zjedla ešte teplý so zeleninovým šalátom. Chutila výborne a tej hruškovice som kľudne mohla dať aj viac....:-)))

    Miniterrina takmer francúzska - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Zaujímavý recept a vyskúšam,lebo mám zvyšok hruškovice :-)))
alexdidi
Pekný recept, pekné foto....robím terinu tiež, ale pečiem vo vodnom kúpeli...
tinca
@tizian1cat no p. doktor si PN a ty vypekáš fantasické chlebíky, teriny no a táto je super, ukladám a predstav si mám aj hruškovicu ešte nenačatú s 1/2 hruškou, takže no problém
honestka
@tizian1cat : nabuduce ju skus ju varit v "bain marie". Ja pomedzi mlete maso pouzivam aj cele kusy kurcata, ci pecienky, nilenze vyzera dobre ked krajas, ale aj chuti. Nezabudni ju po uvareni dobre zatazit, a tiez co je dobre, hotovu zaliat maslom, mastou (hus. ci kacacou).= Mnamky s tvojimi cerstvymi chlebikmi-aj my takto zhresime, ale stoji to za to! ved zatial nas diety netrapia- ako ine veci. bruu chut!
tizian1cat
@tinca :aj chory dochtor musí jest...:-))), navyse my sme najhorsí pacienti!!!
@honestka : toto bol taky pahltny pokus, ten druhý pokus uz je na balkóne zatazený 6kg cinkou. Tretí pokus bude urcite s kuskami kurata a hlavne susené rajcinky sa mi tam akosi ziadali
janger
Este som terinu nikdy nerobila. Vzdy som myslela, 'moc zlozite'...Snad niekedy skusim. Len ja zase tu hruskovicu nemam :-)))!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia