Foto: tizian1cat
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy predtým som teriny nerobila, napašmali ma varecháčky s ich Zobraziť celý popisChystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy predtým som teriny nerobila, napašmali ma varecháčky s ich kreáciami. A prečo " takmer francúzska" ? Lebo ako správny Slovák som nemala doma ani kvapku brandy, len červené víno a hruškovicu..:-))) Francúz by ma za to asi zabil tupým nožom, ale ako zvykne hovoriť 2010- nazvala som si to petržalskou fúziou...
porcie
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
|
|
3 ks,celé |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
štipku |
|
1/2 KL,celý |
|
1 stručik |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
4 lístky, čerstvá nasekaná |
|
1 PL,čerstvo posekaná |
|
1 vetvička |
|
Postup
-
1
Pomelieme si nahrubo bravčové mäso, rozmixujeme kuracie pečienky, nalejeme ich na pomleté mäso, pridáme 2KL soli, dobre zmiešame a dáme do chladničky.
- 2
V mažiariku rozdrvíme suché korenie, pridáme rozdrvený cesnak, pridáme víno a hruškovicu...:-))). Zamiešame do mäsovej zmesi, pridáme čerstvé posekané bylinky. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, ideálne celú noc, ale ja som toto poňala ako skúšku na veľkú terrinu a navyše som začínala byť hladná, tak som nechala mäsko v chladničke len 3 hodiny.
- 3
Mäsovou zmesou naplníme ohňuvzdorné malé misky, zabalíme do alobalu a dáme na plech a šup do rúry vyhriatej na 180st.C.
- 4
Po 45 minútach vyberieme z rúry, odstránime alobal a dáme do rúry ešte cca na 30minút - kým nie je vrch upečený do chrumkava.
- 5
Správne by mala terrina vychladnúť obalená vlastnou šťavou a podávať by sa mala až za studena.Ale ja som nevedela vydržať a môj prvý terrinový pokus som zjedla ešte teplý so zeleninovým šalátom. Chutila výborne a tej hruškovice som kľudne mohla dať aj viac....:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@honestka : toto bol taky pahltny pokus, ten druhý pokus uz je na balkóne zatazený 6kg cinkou. Tretí pokus bude urcite s kuskami kurata a hlavne susené rajcinky sa mi tam akosi ziadali