Foto: frezia68
Hovädzí chvost je úzky profil,málokedy ho dostať,hoci polievka z neho je výborná.Šikovný Ital z neho v televíznom programe uvaril nasledovný obed,prikladám recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chvost nakrájame na 4-5 ks,umyjeme,namočíme do vody na 3-4 hod.Potom k tomu pridáme mrkvu,pólky cibule,bylinky a na miernom ohni varíme asi 1 1/2 hod.
-
2
Odstraňujeme penu,aby bol vývar čistý a varíme ďalej ešte asi hodinu.Ja som mala len 2 ks chvosta,doložila som na vývar rebierko.Ale ingrediencie sú na 1 kg chvosta.
-
3
Potom mäso vyberieme,necháme odkvapkať.Do iného hrnca dáme restovať nakrájanú slaninu,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu,popučený cesnak a restujeme do zlata.Cesnak odstránime,pridáme mäso,víno,ktoré necháme vyvariť.Potom pridáme lúpané paradajky,podlejeme vývarom a varíme pomaly asi hodinu.
-
4
Občas podlejeme vývarom podľa potreby.Nakoniec pridáme nakrájané rapíky zeleru,zamiešame,necháme 5 min.povrieť...mäso sa už oddeľuje od kostí,je mäkké.Servírujeme s cestovinou,zemiakmi...ako komu chutí.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu