Hovädzí chvost s Italom fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 27. októbra 2010
Hovädzí chvost s Italom (fotorecept)
Foto: frezia68

Hovädzí chvost je úzky profil,málokedy ho dostať,hoci polievka z neho je výborná.Šikovný Ital z neho v televíznom programe uvaril nasledovný obed,prikladám recept.

10 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
Na omáčku:
5O g
2 ks
1 dcl
1 kg
1/2 dcl




Postup

  1. 1

    Chvost nakrájame na 4-5 ks,umyjeme,namočíme do vody na 3-4 hod.Potom k tomu pridáme mrkvu,pólky cibule,bylinky a na miernom ohni varíme asi 1 1/2 hod.

    Hovädzí chvost s Italom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstraňujeme penu,aby bol vývar čistý a varíme ďalej ešte asi hodinu.Ja som mala len 2 ks chvosta,doložila som na vývar rebierko.Ale ingrediencie sú na 1 kg chvosta.

    Hovädzí chvost s Italom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom mäso vyberieme,necháme odkvapkať.Do iného hrnca dáme restovať nakrájanú slaninu,pridáme na drobno pokrájanú cibuľu,popučený cesnak a restujeme do zlata.Cesnak odstránime,pridáme mäso,víno,ktoré necháme vyvariť.Potom pridáme lúpané paradajky,podlejeme vývarom a varíme pomaly asi hodinu.

    Hovädzí chvost s Italom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Občas podlejeme vývarom podľa potreby.Nakoniec pridáme nakrájané rapíky zeleru,zamiešame,necháme 5 min.povrieť...mäso sa už oddeľuje od kostí,je mäkké.Servírujeme s cestovinou,zemiakmi...ako komu chutí.Dobrú chuť!

    Hovädzí chvost s Italom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alena45
hovädzí chvost zháňam vyše roka, zohnala som len raz bravčové chvostíky na polievku. Ja neviem čo s tými chvostami robia !?
sjuz
perfekt, Frezia:), hneď mi tiekli slinky:) Tiež zháňam chvost v BA a nikde nič...aj bravčové uši by som rada, ale tak isto úzkoprofilový tovar...podľa mňa to sušia pre psov:), sušené uši kupujeme našej Brite...
frezia68
@alenka45 : my tu máme jedného mäsiara,ktorý má zrejmä dobré styky s dodávateľom,lebo občas ich má,aj paprčky a krásne očistené,aj domácu slaninu s kožou a čistá,až voňavá predajňa.Keby bola kniha prianí a sťažností,ako za socíku,tak chválim.A ak sa pýtam v iných mäsnách,tak vraj aj 3 roky už nevideli......
palokuchki
@frezia dakujem za inspiraciu. Nikdy neviem co s hovadzim chvostom po zabijacke. Tento recept si ukladam a vyskusam.
evas13
...ale mne sa stratil postup a suroviny, mám len obrázok :(
marienka44
obr.3: v omacke sa vari dalej maso alebo caka v druhej nadobe po prvom vareni? Nie je to tam jasne napisane. :-)
huck
hahaha a ja som bola tzbvedava aka je to ingrediencia ten Ital ? :)))))
remcula
Taky by mne zajímal ten Ital!! :-)))) Moc se mi recept líbí.
frezia68
Ital je zaujímavejší,ako všetky jedlá :-)) ďakujem za koment.
evanaaa
Itala Emanuella si nájdite na Prime, varí tam tal. špeciality každú nedeľu o 18.00 hod.
bozulka
@frezia68 recept určite dobrý,ale ako hovoria dievčence kde ho zobrať? Myslím ten chvostik.Milujem aj bravčové chvostiky,ale tiež úzky profil-nieje lepšej kapustnice ako s chvostikmi.
janger
@frezia68 , musim pozriet v obchode chvostik :-)! Dobry receptik. Tu sa z toho robieva polievka.
bozulka
@frezia , tie chvostiky bývajú u mäsiara,ale sú dosť hladané,musíš sa pýtať,skutočne tá kapustnica je vynikajúca.môžeš pridať aj jednu nožičku a potom tie chvostiky....až som si vzdychla.
sracz
Láka, vábi, provokuje, ... úžasnú chuť je cítiť z Tvojho rcp, milá Ditka, kamarátka - @frezia68 - našťastie hovädzie chvosty sú aj tú, tak nevidím problém, všetku tú dobrotu vyskúšať! Ďakujem Ti a pridávaj aj naďalej!!!
frezia68
@sracz :tu veru nedostať,teraz som zháňala.Ale chvost je najlepší v polievke aj so špikovou kosťou a rebierkom :-) ,aspoň pre mňa.
babidka
Aha ho -poklad ! Mam hovadzi chvost a hladala som recept -presne tento :-)Zabudla som , kto ho na Varechu dal...a to moja mila priatelka ! Nechces prist tento stvrtok na obed ?
frezia68
Štvrtok nemôžem,už mám program.Konečne má prísť jeden pán ma naučiť presunúť fotky z foťáku do laptopa.Aspoň sľúbil,tak verím.Lebo do počítača ich presuniem,ale uložiť neviem....:-( a to som skúšala aj 10X ! Ale ďakujem za pozvanie -potešilo,lebo hovädzinu mám rada na rôzne spôsoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia