Foto: egreska
..ďalšia kombinácia mäsa a ovocia :-))
Postup
-
1
Suroviny su na celé plnene kurča,ale ja som plnila len prsia ..Na lyžici masla speníme nakrajane cibulky a orestujeme.Pridáme nakrajané jablka,rozmarín,sol,korenie.Na koniec aj cesnak.Ak budete plnit cele kurča ,tak cibulu a jablko nakrájajte na väčšie kusy.
-
2
Prsia som rozrezala na kapsu,jemne naklepala z oboch strán,solila som cesnakovou solou.Ak robíte celé kurča tak ho tiež riadne ochutte.
-
3
Mäsko naplníme ,tak isto aj vnútro celého kurčaťa.
-
4
Prsia uzavrieme špáratkom.
-
5
Na panvicu dáme plátky slaniny (na trošku oleja) a prsia opečieme z oboch strán do hneda.
-
6
Ja som k tomu urobila jednoduchý kapustový šalát s cibulou.Zálievka je z medu,limetky,oliv.oleja ,soli a korenia.
-
7
Celé kurča uložíme do pekáča,na prsia naukladáme platky slaniny a prikryte pečieme v rúre do chrumkava. Foto požičane z http://www.kayotic.nl/blog
Diskusia k receptu