Bravčové rebrá na červenom víne

Jozef Preisinger
kuchár z Camouflage restaurant, 29. októbra 2010
Bravčové rebrá na červenom víne
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

300 g
0,1 l
5 ks
2 ks
0,05 l
0,05 l
200 g
1 strúčik
1 vetvička
1 ks, menšia




Postup

  1. 1

    Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú cibuľu nakrájame na plátky, orestujeme a dochutíme medom a octom.

  2. 2

    Ako prílohu podávame zemiaky, ktoré uvaríme, nakrájame a orestujeme na opraženej cibuľke, dochutíme soľou, korením a cesnakom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Ak nemáte radi víno a borievky, môžete ich nahradiť čerstvými bylinkami alebo zmesami na grilovanie.

Diskusia k receptu

klekipetra
Skúste namiesto vína a octu dvanásťstupňové pivo. Ak čierne, môžete vynechať aj med.
zofos
práve sa chystám na grilovačku a napácoval som aj rebierka. Chcem ich najprv udusiť/ na pive alebo č.víne a potom zagrilovať do chrumkava.Ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia