Kanec

verka1 - fotkaverka1, 17. novembra 2010

Tento recept mám od môjho najlepšieho kamoša, ktorý už varí svoje dobroty anjelom.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 hrubších rezňov
menšia hlávka
2 ks
3-4 strúčiky
dľa chuti
 , mušk. orech
 ,proven. korenie,
 , jalovec, aníz,tymian




Postup

  1. 1

    Maso vyklepeme, osolíme, okoreníme posypeme mušk. orechom a tymianom. Potrieť rozotretým cesnakom.

  2. 2

    V kuchte na oleji osmažíme cibuľu, na nej opečieme masko. Vyberieme a vo výpeku podusíme pokrájanú kapustu.

  3. 3

    Potom časť kapusty vyberieme a uložíne dva rezne, prikryjeme kapustou a zase dáme rezne, kapustu a nakoniec rezne. Polejeme kečupom a posypeme rozmarínom, anízom,provens. korením, jalovcom a bobk .listom. Podliať troškou vody a v zatvorenej kuchte dusiť 20 min.

Diskusia k receptu

evanaaa
Vypadá to zaujímavo, lenže v kuchte, aspoň v mojej musí byť viac vody, trocha by sa rýchlo vyparila a bez tekutiny..... Nedá sa to aj inak robiť?
verka1
Evanka, ja som to robila len v kuchte, ale myslím si, že aj v kastrole sa to dá, len to dlhšie trvá a nedá sa to miešať, keďže sú tam tie rezne. Ale pridaj do kuchty viac vody a potom to buď vydusíš alebo nedáš na tanier toľko šťavy. Ak to spravíš, daj vedieť, ako sa ti to podarilo a či chutilo. Pá
dajanca
Zaujímavý recept, určite vyskúšam. Vďaka. A čo k tomu podávaš- zemiaky či knedľu?
verka1
zemiakovú knedľu, ale myslím, že aj knedľu klasickú alebo len varené zemiaky
torticka
Duschko, prosím Ťa, chcela by som vedieť, ako pestuješ tie nádherné kvietočky. Veľmi pekne prosím.
celka
Lákavé jídlo. Ukládám si do KK.
dajanca
ahoj remcula, je to tlakový hrniec, myslím že sa tomu u vás hovorí "papiňák"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia