Bažant s dusenými gaštanmi
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010

Foto: archív Vojtecha Artza
porcií
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 dl |
|
200 g |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme niekoľko hodín prevoňať. Mäso potom očistíme od byliniek. Na grile opečieme bažantie prsia nakrájané na porcie z oboch strán, okoreníme a osolíme ich.
- 2
Olivový olej nalejeme do panvice a opečieme na ňom odrezky z bažantích pŕs. Pridáme k nim slaninu, mrkvu a cibuľu. Osolíme a okoreníme.
- 3
Podlejeme vínom a vývarom, privedieme k varu a dusíme pri nízkej teplote do mäkka spolu s gaštanmi a vínom. Šťavu vymixujeme ponorným mixérom. Zjemníme maslom a podávame ku grilovaným prsiam.
- 4
Náš tip: Bažantie sliepky a kohúti sa často predávajú spoločne ako pár. Mäso zo sliepky je mäkšie ako mäso z kohúta, ale je menšie. Bažant sa pred spracovaním zavesí. Predáva sa čerstvý alebo mrazený. Je výborný na pečenie alebo dusenie.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre