Seitanové paličky s bryndzovou omáčkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Tip na bezmäsitý obed či večeru.
Suroviny
Marináda: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sušené |
|
|
|
Na omáčku: | |
1 ks |
|
125 g |
|
|
|
a biele korenie mleté |
|
|
|
|
|
Príloha: | |
500 g |
|
400 g |
|
3 strúčiky |
|
|
|
a korenie podľa chuti |
|
30 g |
|
seitan: | |
500 g |
|
250 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pri príprave som použila seitan z 500g múky uvarený v zeleninovom vývare. Viac o príprave seitanu: http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-pouzi.html
-
2
Seitanovú placku pokrájame na tenké dlhé prúžky.
-
3
Suroviny na marinádu si zmiešame.
-
4
Prúžky seitanu marinujeme aspoň 2 hodiny.
-
5
Pripravený seitan napichujeme na špajlu.
-
6
Poprášime solamylom zo všetkých strán, poukladáme na mriežku a grilujeme dochrumkava.
-
7
Ošúpeme si zemiaky a batáty. Pripravíme cesnak, rozmarín, soľ, korenie a strúhaný parmezán.
-
8
Zemiaky si narežeme na prúžky. Pridáme k ním najemno nakrájaný cesnak, lístky rozmarínu, soľ, korenie. Pokvapkáme olejom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
-
9
Pred koncom pečenia posypeme strúhaným parmezánom.
-
10
Na lyžici oleja speníme nakrájanú cibuľu.
-
11
Pridáme bryndzu. Keď sa bryndza roztopí, odstavíme, ochutíme a pridáme mletú červnú papriku. Omáčku rozmixujeme, vrátime na sporák a zjemníme podľa chuti šľahačkovou smotanou. Odstavíme. Môžeme pridať aj 2 - 3 PL kyslej smotany.
Diskusia k receptu