Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Do orestovanej cibule pridáme na 1,5 x 1,5 cm nakrájané kuracie prsia, soľ, mleté biele korenie a ešte chvíľu spolu orestujeme. Orestované prsia preložíme na sito, aby stiekli z prebytočnej tekutiny, a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame všetky bylinky nasekané nadrobno a primiešame solamyl, aby vznikla hmota lepkavej konzistencie. Dbáme na to, aby sa jednotlivé kocky pri miešaní nerozpadli. Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Kraje potrieme rozšľahaným vajcom asi 1 až 2 cm od okraja.
- 2
Potom na spodnú stranu cesta takmer po celej dĺžke navrstvíme pripravené mäso, preložíme okraj a zrolujeme. Opatrne premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom. Pečieme na 180 oC zhruba 20 minút do červena. Pomaranče vyfiletujeme, a to tak, že odrežeme šupku z celého pomaranča až k dužine.
- 3
Potom vyrezávame jednotlivé filetky ostrým nožom kolmým rezom. Odpad po vyfiletovaní rukou potlačíme, aby sme z neho dostali zvyšnú šťavu. Šťavu dáme do nádoby, pridáme kurkumu a privedieme do varu. Keď začne vrieť, prilejeme smotanu a zahustíme malým množstvom solamylu. Necháme ešte raz prevrieť a dochutíme cukrom, soľou a šťavou s citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu