Foto: egreska
Suroviny
pekný alebo rebrá |
|
Suché koreniny: | |
|
|
,soľ |
|
alebo med |
|
veľa |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
1 nasekaná |
|
3-4 stručiky ,rozmarín |
|
strúhaný čerstvý |
|
2 PL |
|
asi 1/2 šalky |
|
|
|
asi 3 pl |
|
sol,korenie |
|
asi1/2 šalky |
|
Postup
-
1
Mäso narežeme alebo rovno naporcujeme ,nasolíme.Všetky suche koreniny si v miske zmiešame a mäsko pekne pomasírujeme.Nechame pacovat cez noc alebo aspon par hodín.Pred pečením podlejeme a zakryjeme alobalom.Pečieme na 180 st do mäkka.
-
2
Suroviny na omáčku si rozmixujeme.
-
3
Pridame vodu a dame varit asi na 10 minut.
-
4
Omáčka zhustne..treba okoštovat a poprípade ešte dochutit.
-
5
Mäkke mäso celé ponatierame omáčkou,otočíme kožou nahor a odokryté dopečieme do chrumkava .
-
6
Asi takto...my sme mali s červenou kapustou a knedlou.
V obchodoch tu predavaju iba suche, bez tej slaninky,ktora je na nom po upeceni najchutnejsia,ale .....Tak chutnam iba virtualne;-)
@Egreska , si jednotka!
prajem Ti pekne Velkonocne sviatky v oblozeni "deti"