Šarišský moravský vrabec

stefanm - fotkastefanm, 7. októbra 2010
Šarišský moravský vrabec
Foto: stefanm

Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky.No a pri balení mäska do mrazničky som "odrezky" z bravčového pliecka využil a Zobraziť celý popisBoli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky.No a pri balení mäska do mrazničky som "odrezky" z bravčového pliecka využil a urobil som si "moravské vrabce" na "šarišský" spôsob.Kapustu som robil čiastočne podľa receptu od "Sovka62" z januára 2010 aj s ríbezľovým džemom.Len na domáci knedlík som si nenašiel čas lebo nám zatepľujú blok (to je sranda - vonku je globálne otepľovanie a my zatepľujeme domy!!!) a musel som upratovať balkón.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 ks menšia
1 stručik
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Na väčšie kúsky nakrájane mäsko naložíme aspoň na hodinku do oleja s koreninami a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji s cibuľkou.Preložíme na plech,potrieme roztlačeným cesnakom,podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v rúre aspoň 45 min.Potom odkryjeme a dopečieme.Podávame s červenou kapustou (bola výborna - s jablkom,džemom,octom a cukrom!!!) a knedlíkom.Zapijali sme s pivečkom ale manželka si potom dala kávu,tak neviem či sa to bude počítať do súťaže o tak "ospevovaný" a "zatracovaný" kávovar!!

Diskusia k receptu

frezia68
óóóch,tak vrabca a podobné "výpečky" a červenú kapustu od @sovky62 ,to by som mohla často.......a hoci neholdujem pivu,k tomu áno :-)))
1x sracz
cchikung
no ja mám tiež tak málo času ako Ty a tú kapustičku si nevyhľadám,ale nevadí urobím si podľa seba.Vyskúšam však to mäsko,určite bude výborné.Už sa teším,ako bude chutiť mojim deťom.
coldbery
Je to jedna fajnotka ...my sme si to s manželom urobili v pondelok....:-))
torticka
A čo je to v tom malom tanieriku tam vzadu? Je to tiež dobrá mňamka?
stefanm
tortička....to je bonus pre manželku.Jablkova šatôčka ... a potom bolo ešte niečo ...
sovka62
Teda ty si mi narobil chute! Asi spravím cez víkend.
torticka
Po takej jablkovej šatôčke ...a potom bolo ešte niečo by som si dala aj ja povedať. Ale ja som jablkovú šatôčku nedostala, tak som nedostala ešte niečo. Ha-ha-ha.
hannah22
dobrý receptík a aj návod na domácu pohodu, to je ono ...chi chi... :))
alena54
vrabec je fajne robievam ale aj s pivkom podlievam a je este fajnovsi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia