Hovädzie na čiernom pive s rozmarínom fotorecept
Foto: egreska
Ďalší z radu anglických receptov ..
Suroviny
|
|
3 ks |
|
4 ks, - strúčiky |
|
kusok na koniec |
|
2 |
|
2 |
|
kúsok nakrájaný |
|
|
|
asi 1 kg,nakrajane |
|
|
|
|
|
3 dcl |
|
|
|
|
|
na potretie |
|
mrazený |
|
|
Postup
-
1
Nakrajane cibulky 10 minut restujeme na miernom ohni.
-
2
Nakrajame si mrkvu,zeler ,petržlen a cesnak.
-
3
Zeleninu pridame k cibuli aj s hubami a na silnejšom ohni chvílu orestujeme.
-
4
Pridame mäsko,nechame zatiahnut.
-
5
Posolíme,okoreníme,zalejeme pivom a pridame rozmarín.Dusíme v tlakovom hrnci do mäkka .
-
6
Ked je maso mäkké, omáčku zahustíme trochou muky a kuskom masla.Omáčka musí byt plná chuti a hustá.
-
7
Lístkove cesto si rozdelíme na väčšiu a menšiu čast.
-
8
Väčšiu si rozvalkame na spodok pekáča,cesto može prevísat cez okraj.
-
9
Vlejeme mäso s omáčkou.
-
10
Zakryjeme druhou častou cesta,povrch jemne narežeme nožom a potrieme vajíčkom.
-
11
Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 30-40 minut.
-
12
Podávame s uduseným hráškom na masle.
@egreska , vyzerá to výborne;)