Grécke kuracie prsia fotorecept

vybusna - bez fotkyvybusna, 15. októbra 2010
Grécke kuracie prsia (fotorecept)
Foto: vybusna
2
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
3 veľké lyžice (hustá)
1 ks
2 strúčiky
8 ks tenké plátky




Postup

  1. 1

    Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru. Bylinky v hojnom pocte nakrajame najemno. Cesnak prelisujeme. Toto vsetko vymiesame s kyslou smotanou. Vezmeme osolene kuracie prsia a pozdlzne do nich vyrezeme otvor. Tento naplnime bylinkovou smotanou.

    Grécke kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som si ten otvor zopla sparatkom, ale pri tom druhom som zistila, ze to ide aj bez sparatka. Naplnene prsia omotame platkami slaniny.

    Grécke kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osupane zemiaky nakrajame, premiesame ich s cca 3 lyzicami olivoveho oleja a vysypeme na pekac. Limetovy plod nakrajame na platky a vmiesame ich k zemiakom. Polozime tam prirpavene kuracie prsia. Prikryjeme alobalom a dame do rury. Alobal dame dolu tesne pred dopecenim, uz len na kratke zapecenie slaniny.

    Grécke kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mozete podavat cele prso v kuse, ale mne sa viac osvedcilo krajat ho na medajlonky. Je dolezite dat do smotany dostatok byliniek, po rozpusteni smotany v mase, robia peknu mozaiku. No a na zaver..ja som okrem inych dala aj koriandrovu vnat a nechutilo mi to, ale je to len moja chut, vam by mozno vyhovovala.

    Grécke kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Veľmi sa mi tvoj recept páči. Pri kuracích prsiach si vyberám len také recepty, kde sa mäso krátko opeká - tak 4 min. Potom ostanú krehké a šťavnaté. V tomto recepte sa nebudem báť, že budú suché, keď vravíš, že sa tá smotana do nich vpije. A navrch slaninka - super! Určite vyskúšam.
evusik
veľmi krásny recept.... ja robím čosi podobné, ale do stredu dávam kyslú smotanu s nastrúhanou cukínou a kôprom a je tak ako píšeš, smotana sa vsiakne do mäsa a je to výborné, ja to robím v paráku, najnovšie ale vyskúšam podľa tvojho receptu..... krásne foto :-)
bozulka
Ojoj to bude dobré...ale ja by som sa mala iba pozerať ako rodine bude chutiť.Aj tak ukladám.
mia2404
Tak to musí byt dobrota a u nás čaká na vyskúšanie určite:-)
zdenkas
Ja teda neviem ,nový recept a staré komentáre??Ale nevadíí:-)))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Pre obmenu skúsim do smotany dať medvedí cesnak, veď teraz už rastie. Vďaka za recept.
vybusna
@slavka2012 strasne ma to tesi , dakujem.
nevies ci sa tu daju posielat Sukromne spravy? omnoho viac receptov mam na inych strankach, ale pride mi neeticke, aby som ich prezentovala tu.
slavka2012
@vybusna , ked otvoris hlavnu stranku, hore vpravo, kde je moja kucharska kniha, moje recpety, hned vedla je ikonka tajne spravy. Neviem, ci to funguje, skusila som poslat asi 2 ale nemala som reakciu, takze neviem. mozme to vyskusat, poslem Ti tajnu spravu, ty si otvor a povedz, ci si ju dostala, ak nie, mozme kontaktovat admina a poziadat ho o spojazdnenie :-)
angast
Máš veľmi pekné a chutné recepty. Tiež som si prešiel tvoju stránku a mám chuť mnohé vyskúšať. Určite by si nás potešila , keby si pridala svoje recepty aj z iných stránok. Nechápem prečo by to bolo neetické, keď sú to tvoje recepty a my by sme mali výhodu jednoducho si ich ukladať do našich KK. Určite tvojimi receptami
obohatíš varechu kvalitnejšie ako ešte nedospelá generácia , pre
ktorú by admini mohli vytvoriť rubriku pre začiatočníkov a mladé
kuchárske talenty. Je to až na smiech , keď vidíte pod sebou dva
recepty s detským nezrozumiteľným postupom , hroznou gramatikou a špatne odpísaným množstvom surovín - a skoro profesionálnu prácu receptu s kvalitnými surovinami , perfektnou dokumentáciou a postupom. @vybusna - čakáme na tvoje rcp.
vybusna
@angast ani netusis ako si ma velmi velmi potesil. fuuuha...tak to bolo nieco....velku radost mam. poslala som ti do sukromnej spravy webovu adresu, kde mam receptov na maderu. Dufam, ze sa mi tam ozves, ze si to ty....:-)
vybusna
urcite sem pridam viac receptov, ale musim ich znovu uvarit, nechcem sem vkladat fotky, ktore su uz niekde uverejnene.
violeta
Dnes som robila na obed, nemala som čerstvé bylinky, dala som sušené a pridala som nakrájanú sušenú paradajku, limetku som nedávala. Mäsko malo výbornú chuť. Dakujem za recept :-D
luss44
tak tento rcp som mala uložený dlho a dnes prišiel na rad. Vyskúšané s malými zmenami - bez limetky, do plnky som pridala čerstvý mladý špenát minútku orestovaný na cesnaku, aj trochu strúhaného syra a inak všetko podľa rcp, veľa čerstvých byliniek. Naplnila som kur.prsia aj stehná, tie mne osobne chutili ešte viac, no pomenila som mierne pôvodný rcp, ale chutilo nám veľmi. O nových zemiačkoch upečených v šťave ani nehovorím, tie sú pre mňa top pri akomkoľvek mäse :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia