Foto: vybusna
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Limetu velmi velmi starostlivo umyjeme pod tecucou horucou vodou. Ususime a nastruhame si z nej koru. Bylinky v hojnom pocte nakrajame najemno. Cesnak prelisujeme. Toto vsetko vymiesame s kyslou smotanou. Vezmeme osolene kuracie prsia a pozdlzne do nich vyrezeme otvor. Tento naplnime bylinkovou smotanou.
-
2
Ja som si ten otvor zopla sparatkom, ale pri tom druhom som zistila, ze to ide aj bez sparatka. Naplnene prsia omotame platkami slaniny.
-
3
Osupane zemiaky nakrajame, premiesame ich s cca 3 lyzicami olivoveho oleja a vysypeme na pekac. Limetovy plod nakrajame na platky a vmiesame ich k zemiakom. Polozime tam prirpavene kuracie prsia. Prikryjeme alobalom a dame do rury. Alobal dame dolu tesne pred dopecenim, uz len na kratke zapecenie slaniny.
-
4
Mozete podavat cele prso v kuse, ale mne sa viac osvedcilo krajat ho na medajlonky. Je dolezite dat do smotany dostatok byliniek, po rozpusteni smotany v mase, robia peknu mozaiku. No a na zaver..ja som okrem inych dala aj koriandrovu vnat a nechutilo mi to, ale je to len moja chut, vam by mozno vyhovovala.
nevies ci sa tu daju posielat Sukromne spravy? omnoho viac receptov mam na inych strankach, ale pride mi neeticke, aby som ich prezentovala tu.
obohatíš varechu kvalitnejšie ako ešte nedospelá generácia , pre
ktorú by admini mohli vytvoriť rubriku pre začiatočníkov a mladé
kuchárske talenty. Je to až na smiech , keď vidíte pod sebou dva
recepty s detským nezrozumiteľným postupom , hroznou gramatikou a špatne odpísaným množstvom surovín - a skoro profesionálnu prácu receptu s kvalitnými surovinami , perfektnou dokumentáciou a postupom. @vybusna - čakáme na tvoje rcp.