Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku fotorecept

danculka - fotkadanculka, 14. januára 2011
Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept)
Foto: danculka

Toto cestíčko používam na všetko,s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím,inokedy kôpar, vegeta...

3
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

6 ks
2pl ,olej na vypr.2dl
cestíčko:
2ks sl.smotana 33% - 1ks
6 pl
1čl+1čl ,rozmarín
kocka
2dl
3pl
  podľa chuti
5 pl




Postup

  1. 1

    Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zatial si urobíme cestíčko ,zo smotny ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.

    Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

marianne69
.....to cesticko @danculka veru od teba odkukam,lebo to moje sa mi furt odlepuje,raz neviem trafit ten pomer muky a vody,alebo este ina zrada,ked sa nedari...mozno konecne sa mi vydari podla teba:-)
pivonka
Páči sa mi nápad zo zvyšku cestíčka spraviť omáčku. Ukladám.
tothka
@marianne69 skús rezne, alebo filety najskôr obaliť v múke a potom dať do cestíčka nemalo by sa ti potom odlepovať.
danculka
@redakcia , bolo toho dosť veľa,také drobnosti nebolo by to vyšlo do koloniek,ale sa polepším...
danculka
@mariane ja toto cestíčko používam na všetko ,na karfiol,rezne atd.áno ale pred tým obalím v hl múke,toto cestíčko je dosť drahé,ale som spokojná s ním...
hubarka35
no aj mne sa to pozdáva,kopor sme už dlho nikde nemali a mám ho dost vmrazaku aj sušený,aj rozmarin tiež-tak v nedelu budu podla teba filety...
hexxic
pekne naaranžované a určite výborné.
tinca
@danculka keď edituješ rcp riadky na suroviny sa dajú aj pridať, ak prídeš nakoniec tak je tam pridať ďalší, klikneš a nabehnú ti ďalšie riadky
marienka44
@Danculka ,ale v tej omacke, co vznikla rozriedením cestícka su aj vajicka. Nevadi to ? Pytam sa kvoli struktúre omacky, aby bola hladka.
danculka
Ako vidíš nevadí,je hladká a to robí tá sladká smotana 30-33%..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia