Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku fotorecept
Toto cestíčko používam na všetko,s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím,inokedy kôpar, vegeta...
porcie
príprava
Suroviny
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2pl ,olej na vypr.2dl | 
                                                             | 
                                                    
| cestíčko: | |
| 2ks sl.smotana 33% - 1ks | 
                                                             | 
                                                    
| 6 pl | 
                                                             | 
                                                    
| 1čl+1čl ,rozmarín | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| kocka | 
                                                             | 
                                                    
| 2dl | 
                                                             | 
                                                    
| 3pl | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 5 pl | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
zatial si urobíme cestíčko ,zo smotny ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/
                                                     - 
                                                    3
                                                    
medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......
                                                     - 
                                                    4
                                                    
filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....
                                                     - 
                                                    5
                                                    
cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu