Vypražené filety z treskovitých rýb v smotanovom cestíčku fotorecept
Toto cestíčko používam na všetko,s prímesou korenín je vždy iné raz rozmajrím,inokedy kôpar, vegeta...
porcie
príprava
Suroviny
| 6 ks |
|
|
|
|
| 2pl ,olej na vypr.2dl |
|
| cestíčko: | |
| 2ks sl.smotana 33% - 1ks |
|
| 6 pl |
|
| 1čl+1čl ,rozmarín |
|
|
|
|
| kocka |
|
| 2dl |
|
| 3pl |
|
| podľa chuti |
|
| 5 pl |
|
Postup
-
1
Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...
-
2
zatial si urobíme cestíčko ,zo smotny ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/
-
3
medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......
-
4
filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....
-
5
cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....
-
6
Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.









Diskusia k receptu