Teplý zemiakový šalát

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Teplý zemiakový šalát
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
200 g
200 g
120 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme. Na troške olivového oleja orestujeme na rezančeky nakrájanú slaninku dochrumkava. Pridáme očistenú na väčšie lupene nakrájanú cibuľu a zemiaky.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme a opekáme dozlatista. Pridáme nasekaný čerstvý rozmarín a ešte krátko opekáme. Šalát podávame ešte teplý poliaty olivovým olejom a pokvapkaný citrónovou šťavou.

  3. 3

    Náš tip: Na prípravu šalátu sa dá použiť aj iný druh slaninky, ale veľmi chutné sú aj odrezky z parmskej alebo inej sušenej šunky.

Diskusia k receptu

bozulka
1-2 plátky parm.alebo waldor.šunky si viem predstaviť.Musím vyskúšať.K tomu sklenička červeného a večera je hotová.
lia66
Vyzerá super...len tú slaninu musím vymeniť za niečo ľahšejšie a super papaníčko!!!...ukladám!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia