Teplý zemiakový šalát
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. októbra 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme. Na troške olivového oleja orestujeme na rezančeky nakrájanú slaninku dochrumkava. Pridáme očistenú na väčšie lupene nakrájanú cibuľu a zemiaky.
- 2
Osolíme, okoreníme a opekáme dozlatista. Pridáme nasekaný čerstvý rozmarín a ešte krátko opekáme. Šalát podávame ešte teplý poliaty olivovým olejom a pokvapkaný citrónovou šťavou.
- 3
Náš tip: Na prípravu šalátu sa dá použiť aj iný druh slaninky, ale veľmi chutné sú aj odrezky z parmskej alebo inej sušenej šunky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu