Ochutený jablkový ocot

samanka - fotkasamanka, 11. októbra 2010
Ochutený jablkový ocot
Foto: samanka

V ten rok, keď sa nám urodia Ontáriá (kyslé jablká), robievam prírodný jablkový ocot. Keď sa "usadí", tak si ho takto dochutím. Čerstvému šalátiku pridá príjemnú chuť. Recept na ocot je už na Vareche, preto ho nepíšem.

Suroviny

3-5 strúčik
1-2 lístky
1-2 vetvičky
0,7 litra

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do umytej fľaše vhodíme všetky suroviny a zalejeme octom. Ocot by nemal prísť do styku s kovovými predmetmi. Počkáme aspoň 1 mesiac, kým sa chute zoznámia a môžeme používať.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
@samanka som velmi rada, ze si tento recept pridala na varechu. Upozornila si ma s nim na predchadzajuci recept na jablkovy ocot a tiez si mi dala dobry napad na dalsiu upravu. Dakujem!
@palokuchki ďakujem za comment, takto sa dá urobiť aj bazalkový, tymiánový a iné. Ja tento rok Ontáriá nemám, počkám do budúcoročnej úrody. Po celý rok pripravujem čerstvé šaláty, tak sa tohoto octu u nás dosť minie.